Η Σάμπα Τσικίτα πάει Τεχνόπολη

Η Σάμπα Τσικίτα πάει Τεχνόπολη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόσμος δεν υπάρχει / μοναχά οι δυο μας / είναι καλοκαίρι απ’ τον πυρετό μας / Κι όταν σου χορεύω / απ’ τις άλλες κλέβω», έγραψε περίπου προ τριετίας ο Φοίβος Δεληβοριάς για τη Ρένα Μόρφη και τη σύστησε στο ευρύ κοινό ως «Σούλη Ανατολή», μια διαχρονική λαμπερή και πλουμιστή ντίβα που πήρε κληρονομιά το όνομα της περσόνας της από την τραγουδίστρια Βολιώτισσα γιαγιά της. Από τις ακρογιαλιές και τα δειλινά με τους Ιμάμ Μπαϊλντί έγινε το κορίτσι του Φοίβου (Δεληβοριά), αλλά ανέβηκε και στις μύτες των ποδιών της για να βρει τον Μάρκο Κούμαρη από τους Locomondo, χωρίς όμως να αφήσει τον αγαπημένο της Δημήτρη Μπαλογιάννη που έχει γράψει τη μουσική των περισσότερων τραγουδιών της.

Είναι το κορίτσι με τα χίλια πρόσωπα που καταφέρνει να μεταμορφώνεται από το ένα τραγούδι στο άλλο επί σκηνής, που μπορεί να τραγουδήσει μοναδικά το «Αμάντο Μίο», το «Πόσο λυπάμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα / πριν να γνωρίσω εσένα», «Και χίλια περιστέρια θα σου φιλούν τα χέρια / κι εγώ θα σ’ αγαπώ» και αμέσως μετά «Θα μελαγχολήσω κι ύστερα εγώ πώς να συνεχίσω», ενώ δεν έχει κανένα ταμπού για να μιλήσει δημόσια για το μεγαλείο της δισκογραφίας της Καίτης Γαρμπή.

Κάθε της συναυλία και κάθε της εμφάνιση αποτελεί μια νέα παράσταση. Ετσι μάλλον και αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει με τον ρόλο της Φωτεινής στη «Φαντασία» του Αλέξη Καρδάρα, μια ταινία φόρο τιμής στον έρωτα και στον κόσμο του ελληνικού τραγουδιού τη δεκαετία του ’90, με τον Μίνω Μάτσα να υπογράφει τη μουσική και τα τραγούδια.

Πέρυσι το καλοκαίρι η Ρένα Μόρφη βρισκόταν στην Αβάνα για να ηχογραφήσει τον δίσκο της «Σάμπα Τσικίτα» με αρκετές λάτιν επιρροές, επισφραγίζοντας και το στίγμα του πρώτου της δίσκου. Φέτος στις 29 Ιουλίου θα πρωταγωνιστήσει στην Τεχνόπολη και θα δούμε τη Σάμπα Τσικίτα, το φτωχό κορίτσι απ’ το Barrio, που ο Δημήτρης Μπαλογιάννης ερωτεύεται σφόδρα και κάνουν παράξενα παιδιά, όπως το «Ανήμερη καρδιά» και το «Φορτίο», που μιλάνε ελληνικά και χορεύουν βραζιλιάνικα, ή το «Αργά» και τα «Μεσάνυχτα», που τρώνε μόνο καρύδες, ανανάδες και σουβλάκια.

Μια αναπάντεχη συνάντηση με τους Μεξικανούς Los Angeles Azules θα φέρει στον κόσμο το «Μέχρι το πρωί», ενώ η Σάμπα Τσικίτα με νοσταλγία τραγουδά «Χάθηκες» και ποτέ δεν ξεχνάει τον έρωτα της ζωής της Φοίβο Δεληβοριά, που της στέλνει γράμματα λέγοντάς της «Πες την αλήθεια» και «Σε έλεγα αγάπη μου» στον αθηναϊκό ουρανό, ενώ την κλέβει ο Μάρκος Κούμαρης και με ένα απλό «Θα ανέβω να σε βρω».

Η Ρένα Μόρφη εμφανίζεται ως Σάμπα Τσικίτα στις 29 Ιουλίου στην Τεχνόπολη, ώρα 9.15 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή