Oι μελωδίες της Julia Kent

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Julia Kent, γνωστή για τη συνεργασία της με τον Antony Hegarty στους Antony & the Johnsons, οι οποίοι μάς χάρισαν κάποια από τα πιο συναισθηματικά τραγούδια, κουβαλάει το τσέλο της, έναν καινούριο ενδιαφέροντα δίσκο και έρχεται στην Αθήνα όπου θα εμφανιστεί στο SIX dogs την Κυριακή 23 Μαρτίου μαζί με τους Joals.

Η Julia Kent έπιασε το τσέλο σε μικρή ηλικία, αγάπησε τον μελαγχολικό του ήχο ο οποίος έγινε η φωνή της. Και με επιρροές, όπως ο Arthur Russel, διαμόρφωσε το προσωπικό της ύφος: «ο Arthur Russel είναι μεγάλη επιρροή: ο δίσκος του “World of Echo” είναι για μένα τόσο προσωπική και όμορφη δουλειά. Αλλά νιώθω σαν να είμαι επηρεασμένη από διάφορα πράγματα, τόσο μουσικά όσο και μη μουσικά, που συμπεριλαμβάνουν τις οπτικές τέχνες, τη φύση και τους ήχους της, τη λογοτεχνία και βέβαια τους ανθρώπους».

Το «Character» είναι η πρόσφατη δουλειά της Julia Kent που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο και πρόκειται για ένα δίσκο με έντονο μινιμαλιστικό στοιχείο. Δίσκο που θα «κουβαλάει» στην Αθήνα, μαζί με το τσέλο της, ένα laptop και ένα midi controller. «Στις εμφανίσεις μου χρησιμοποιώ laptop και ένα midi controller για να κάνω ζωντανά λούπες από το τσέλο, να δημιουργώ πολλά στρώματα και αρμονίες. Ενσωματώνω ηλεκτρονικούς και πειραγμένους ήχους. Για μένα το live έχει να κάνει με την επικοινωνία συναισθημάτων και ατμόσφαιρας και ελπίζω να το πετύχω στην Αθήνα. Επίσης ανυπομονώ να παίξω με τους Joals». Οι Joals (Zoggy, Ιάκωβος Παυλόπουλος & Leon Segka), πρόκειται για μία από τις ενδιαφέρουσες εγχώριες προσπάθειες, με επιρροές από το πρώιμο kraut των Can και των Faust. Ο ήχος τους, ταξιδιάρικος, πειραματικός και ποτέ στάσιμος, αναμένεται πως θα πατήσει πολύ ωραία πλάι στις συναισθηματικές μελωδίες της Julia Kent.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή