«Love Me Do» από την Καμεράτα στο Μέγαρο

«Love Me Do» από την Καμεράτα στο Μέγαρο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαι Μπιτλς και Χέντελ. Ετσι θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά η πάντα δραστήρια Καμεράτα που δεν διστάζει να παρουσιάζει πολύ διαφορετικά είδη μουσικής ενισχύοντας τον πολύπλευρο και εξωστρεφή χαρακτήρα της.

Η αρχή θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με δύο από τα πιο εντυπωσιακά έργα της μπαρόκ μουσικής, τη «Μουσική των νερών» και τα «Βασιλικά πυροτεχνήματα» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ. Πρόκειται για δύο θρυλικά και εξαιρετικά δημοφιλή έργα του Γερμανού μουσουργού που διέπρεψε στην Αγγλία, τα οποία και σημάδεψαν τη δυτική μουσική του 18ου αιώνα. Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Γιώργος Πέτρου.

Λίγες μέρες μετά, στις 30 Ιανουαρίου, η Καμεράτα θα επαναλάβει την καλοκαιρινή συναυλία «The Beatles tribute project», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά την πρώτη της παρουσίαση το καλοκαίρι στο Ηρώδειο. Τα ιδιοφυή «σκαθάρια» που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, άφησαν πίσω τους κλασικά τραγούδια που διατηρούν τη φρεσκάδα τους ακόμα και σήμερα. Η Καμεράτα θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο γνωστά τους τραγούδια σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Πλατύραχου που μέσα από τις ενορχηστρώσεις που έκανε διατηρεί το ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντάς τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου. Τον ρόλο των Μπιτλς έχουν αναλάβει οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης, juststeve, ενώ special guest θα είναι το συγκρότημα ΜΕΛΙSSES. 

Εισιτήρια-πληροφορίες στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ομήρου 8, Αθήνα, τηλ. 210-72.82.333

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή