Masterclass από τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ακαδημία

Masterclass από τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ακαδημία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου στην Ελλάδα είναι πλέον σπάνια ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν ο σταρ Ελληνας βιολιστής πρόκειται να είναι «πρωταγωνιστής» σε διεθνές σεμινάριο βιολιού και workshop μουσικής δωματίου, με συμμετέχοντες από ολόκληρο τον κόσμο και ακροατήριο από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Σε ένα διάλειμμα από τις εμφανίσεις του στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, ο πολυβραβευμένος Ελληνας θα έρθει στην Αθήνα για ένα σεμινάριο που διοργανώνεται από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, στις 6, 7, και 8 Μαΐου, και θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα γεγονός με μεγάλη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική αξία, ανοιχτό σε νέα ταλαντούχα παιδιά, καθώς και σε επαγγελματίες μουσικούς από όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει ήδη τέσσερα επιτυχημένα χρόνια, με συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Αμερική, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αρμενία, το Μεξικό, το Βέλγιο και πολλές άλλες χώρες. Η παρουσία του Λεωνίδα Καβάκου είναι ένα «δώρο» στα νέα ταλέντα, μια εξαιρετικά σημαντικά κίνηση από έναν καλλιτέχνη που σε κάθε του συνέντευξη δεν χάνει την ευκαιρία να μιλήσει για την αξία της εκπαίδευσης, όχι μόνο του μουσικού, αλλά ακόμη και του απλού ακροατή.

Σε μια χώρα όπου η έντεχνη ευρωπαϊκή μουσική αποτελεί ξένο σώμα, η παρουσία αυτού του μοναδικού καλλιτέχνη δίνει μια ευκαιρία, ειδικά στα νέα παιδιά, να αναπνεύσουν και να εμπνευστούν. Στο γιατί είναι μοναδικός ο Καβάκος, έχουν απαντήσει πολλοί. Ανθρωποι από τον χώρο της μουσικής αλλά και απλοί θαυμαστές της δουλειάς του. Ανάμεσά τους και ο διευθυντής του έγκυρου περιοδικού «Gramophon» για την κλασική μουσική, Τζέιμς Τζόλι. Τι είχε δηλώσει; «Πιστεύω ότι χειρίστηκε την καριέρα του εξαιρετικά, ωριμάζοντας αργά. Ως νέος, σε άφηνε με το στόμα ανοικτό με τη βιρτουοζιτέ του και σήμερα μας προσφέρει ερμηνείες με αληθινό ανάστημα και κύρος. Οι εκτελέσεις του ποτέ δεν μοιάζουν υπερβολικά προβαρισμένες, πάντα βγάζουν έναν εξαιρετικά ελκυστικό αυθορμητισμό. Ο Καβάκος είναι στοχαστής μουσικός: εξερευνά τη μουσική από “μέσα”, κατανοεί το περιεχόμενο και την ιστορική της διάσταση και μετά τη ζωντανεύει στη σημερινή εποχή».

​​Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.wmo.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή