Μουσική και πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

Μουσική και πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αύγουστος στην πόλη στηρίζεται στη μυθολογία της Πανσελήνου για να κάνει πιο ρομαντική κάθε έξοδο τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια. Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει προγραμματίσει δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές με φεγγάρι στις 18 και 19 Αυγούστου και μας καλεί να τις σημειώσουμε στο ημερολόγιό μας.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., το Μουσείο θα υποδεχθεί τη γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον αύλειο χώρο του, με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό. Είναι μια κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως «Penny & the Swingin’ Cats» και μας υπόσχεται ένα ταξίδι στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου.

Είναι σημαντικό πως την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την πολύ ιδιαίτερη, περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». Ανοικτό θα είναι και το εστιατόριο καθώς και το καφέ του ισογείου. Στο εστιατόριο, θα φιλοξενούνται και τρεις γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής, ο Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, ο Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και ο Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό όπως κάθε Παρασκευή: δηλαδή οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν στη βεράντα του εστιατορίου βραδινό γεύμα ή ποτό με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα. Παράλληλα, στο εσωτερικό του εστιατορίου οι τρεις εκλεκτοί μουσικοί, που θα είναι και την προηγουμένη, θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ.

Για το αυγουστιάτικο φεγγάρι, όλη η Αθήνα θα γεμίσει εκδηλώσεις αλλά η εμπειρία σε ένα μουσείο συνδυαστικά με επίσκεψη στη μόνιμη συλλογή ή σε μια περιοδική έκθεση δημιουργεί υπεραξία στη βραδινή έξοδο. Ιδίως, αν μπορεί να συνδυαστεί και με φαγητό ή ποτό, τότε η έξοδος είναι πλήρης. Σημαντικό, όμως, είναι ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες των μουσείων εμβαθύνει η σχέση με το κοινό που εθίζεται πλέον σε σύνθετες και πιο απαιτητικές εμπειρίες στην πόλη και όλα όσα αυτή μπορεί να προσφέρει. Είναι μία ευκαιρία να σκεφτούμε ότι η πόλη είναι στη διάθεσή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή