Η νεοσύστατη Ακαδημία της ΚΟΑ αναζητεί 18 μουσικούς

Η νεοσύστατη Ακαδημία της ΚΟΑ αναζητεί 18 μουσικούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ νεαροί μουσικοί θα καθήσουν στα αναλόγια της ΚΟΑ τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο για να εκπαιδευτούν στην Ακαδημία Νέων Μουσικών που ιδρύει η αρχαιότερη ορχήστρα της χώρας με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Οι αιτήσεις των νέων μουσικών (έως 28 ετών) για μία θέση στις οικογένειες των έγχορδων και των κρουστών οργάνων έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και έπειτα θα ακολουθήσουν οι ακροάσεις για να επιλεγούν οι πρώτοι υπότροφοι της νεοσύστατης ακαδημίας. «Ενα μικρό ποσοστό των νέων μουσικών θα ακολουθήσει τη δύσκολη καριέρα του σολίστα, άλλοι θα στελεχώσουν θέσεις καθηγητών και ορισμένοι θα γίνουν μουσικοί ορχήστρας. Δεν αρκεί η καλή γνώση του οργάνου· ο μουσικός πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στο καλλιτεχνικό σχήμα, να ταιριάζει στην προσωπικότητά του», τονίζει στην «Κ» ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής.

Η Ακαδημία Νέων Μουσικών θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις: στην τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο θα εκπαιδευθούν μουσικοί εγχόρδων και κρουστών και την επόμενη χρονιά θα προστεθούν ακόμη 18 των χάλκινων και ξύλινων πνευστών. Την εκπαίδευση θα αναλάβουν οι μουσικοί της ΚΟΑ που κατέχουν τις θέσεις των κορυφαίων και καλλιτέχνες όπως η Κινέζα βιολονίστα και καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βέρνης Τιάνγουα Γιανγκ, ο βραβευμένος τσελίστας Γκάμπριελ Σβάμπε, κορυφαίος τυμπανίστας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου κ.ά. «Είναι πολύ σημαντικό εξαιρετικοί μουσικοί να μεταφέρουν την εμπειρία τους σε νεότερους από τον τρόπο παιξίματος μέσα σε μια ορχήστρα. Η ίδρυση της Ακαδημίας συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ΚΟΑ τα τελευταία χρόνια», σημειώνει ο κ. Τσιαλής.

Η πρώτη, πιλοτική, φάση της Ακαδημίας θα κορυφωθεί με μία συναυλία στις 7 Ιουνίου του επόμενου έτους, όπου θα συμπράξουν οι νέοι μουσικοί της Ακαδημίας με τους επαγγελματίες της ΚΟΑ, υπό τη διεύθυνση του αναγνωρισμένου Γερμανού αρχιμουσικού και καθηγητή βιολιού στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου Κριστόφ Πόπεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή