Η «μάγκα του Πειραιά» απόψε στο Βεάκειο θέατρο

Η «μάγκα του Πειραιά» απόψε στο Βεάκειο θέατρο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μοναδική μουσική παράσταση για τον Πειραιά και το ρεμπέτικο τραγούδι ανεβαίνει σήμερα Τετάρτη 31/8 στις 8:30΄το βράδυ, στο Βεάκειο θέατρο. «Η μάγκα του Πειραιά» αποτελεί μία δημιουργία του σκηνοθέτη του Κώστα Φέρρη και της Θέσιας Παναγιώτου.

Το «Café Aman» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Πειραιά και την επονομαζόμενη «Μάγκα» ή «Μαγκία», όπως χαρακτηριζόταν η κοινότητα των «περιθωριακών» που σε συνεργασία με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922, γέννησαν τη μουσική σκηνή των Ελλήνων που ονομάζεται «Ρεμπέτικο Τραγούδι».

Το συγκρότημα με την αρχική επωνυμία «Το Café Aman του Φέρρη», ιδρύθηκε το 2001 και αποτελείται από τους: Γιώργο Κουτουλάκη (μπάσο), Θοδωρή Λίζο (μπαγλαμά, κιθάρα), Σπύρο Κονσολάκη (κιθάρα), Νίκο Ρούλο (μπάσο), Γιώργο Γκίκα (κρουστά) και Δημήτρη Σούτα (κλαρίνο).

Με αφηγητή τον σκηνοθέτη του «Ρεμπέτικου», Κώστα Φέρρη, πραγματοποιείται μία περιπλάνηση στην Ιστορία των Ελλήνων, από το 1834 έως σήμερα, διανθισμένη με τα τραγούδια που αφορούν έμμεσα ή άμεσα το λιμάνι του Πειραιά.

Την παράσταση θα ανοίξει το συγκρότημα «Χορδές» από το ΚΕΘΕΑ «Νόστος». Οι «Χορδές» δημιουργήθηκαν το 2009, εκφράζοντας την ανάγκη τους να δημιουργήσουν μέσα από την ευεργετική δύναμη της μουσικής και να αναδείξουν κρυμμένα ταλέντα, που η χρήση ουσιών είχε θάψει βαθιά. Το μουσικό σχήμα «Χορδές» αυτοσχεδιάζει, συνθέτει , τιμά το έντεχνο τραγούδι, αγγίζει το ελληνικό και ξένο ροκ , πλαισιωμένο με πλήκτρα, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά και φωνητικά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν από την «Αλληλεγγύη Πειραιά» για να την κάλυψη των αναγκών των άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας που ζουν σήμερα κάτω από δυσχερείς συνθήκες και κάτω από τα όρια της φτώχειας λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 10 ευρώ και 8 ευρώ για φοιτητές και άνεργους.

Προπώληση γίνεται μέσω του www.viva.gr, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Public, του Seven Spots, του Relaod, του Media Markt και της Αλληλεγγύης Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή