Η Αθήνα, μια πρωτοχρονιάτικη μουσική σκηνή

Η Αθήνα, μια πρωτοχρονιάτικη μουσική σκηνή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kλασικές μελωδίες, τζαζ αυτοσχεδιασμοί, αγαπημένες άριες και εκρηκτικά σουίνγκ: για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, που επιθυμούν να αποχαιρετήσουν το 2016 μετά μουσικής, οι επιλογές είναι πολλές. Οι μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες της πόλης υποδέχονται το κοινό με γιορτινή διάθεση, ενώ για όσους δεν πτοούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε εξωτερικούς χώρους, αρχίζοντας από σήμερα με τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πεδίον του Αρεως (στις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο).

«Tutto Verdi» τιτλοφορείται το πρωτοχρονιάτικο γκαλά όπερας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας. Ο Μίλτος Λογιάδης θα διευθύνει την ΚΟΑ σε ένα διπλό αφιέρωμα στον Βέρντι και στην Κάλλας με τη συμμετοχή της σοπράνο Τσέλια Κοστέα και του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά. Συνθέσεις του Μπαχ και του Σούμπερτ, αλλά και κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσική από το σινεμά περιλαμβάνει το πρόγραμμα που παρουσιάζει απόψε στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) η Underground Youth Orchestra σε διεύθυνση Κώστα Ηλιάδη.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και και περφόρμερ Robyn Bennett θα βρίσκεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club κάθε βράδυ έως τις 5/1 πλαισιωμένη από τους Bang Bang, για να ερμηνεύσει διασκευές κλασικών σουίνγκ κομματιών και επιλογές από το νέο της άλμπουμ, «The Song Is You». Εξίσου «εκρηκτική» θα είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Gazarte, όπου οι Gadjο Dilo θα συνδυάσουν με το χαρακτηριστικό ύφος τους την τσιγγάνικη τζαζ του Django Reinhardt με τις ελληνικές επιτυχίες των δεκαετιών ’50 και ’60. Την πρώτη μέρα του νέου έτους, προσκεκλημένος στην κεντρική σκηνή του Gazarte θα είναι ο Δημήτρης Καλαντζής και το σεξτέτο του, με τη συμμετοχή των Μαρίνας Ρίζου και Αθηνάς Ρούτση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή