Μήνυμα ενότητας από το σωματείο «Μέτρον»

Μήνυμα ενότητας από το σωματείο «Μέτρον»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του ελληνικού τραγουδιού κάλεσαν τους συναδέλφους τους ο Γιώργος Ανδρέου, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σε συνέντευξη Τύπου του σωματείου συνθετών στιχουργών «Το Μέτρον». Τα 125 μέλη του «Μέτρον» έχουν διαχωρίσει τη θέση τους αναφορικά με την πιο κατάλληλη στρατηγική για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ από το νεοσύστατο σωματείο «Ασμα 450+». Θεωρούν, όμως, πως τα κοινά τους προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου υπό την καθοδήγηση έγκριτων νομικών.

«Η συνέχεια του τραγουδιού μας είναι συνυφασμένη με τη συνέχεια του μηχανισμού της απόδοσης δικαιωμάτων», τόνισε ο Θάνος Μικρούτσικος. «Οσοι δηλητηριάζουν το κλίμα και οδηγούν στους χρήστες σε άρνηση πληρωμής των δικαιωμάτων, έχουν ιστορική ευθύνη, καθότι ο θάνατος του ελληνικού τραγουδιού βρίσκεται προ των πυλών». Ο Γιώργος Ανδρέου εξέφρασε την ελπίδα πως «όλοι οι δημιουργοί θα καθίσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζι, να συμφωνήσουμε στον τρόπο και στη διαδρομή», ώστε η ΑΕΠΙ να εξελιχθεί σε μια «εταιρεία-πρότυπο» που «θα διοικείται από τους δημιουργούς». Τέλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράμμισε ότι δεν έχει αντίρρηση οι θέσεις διοικητικών ή εποπτικών συμβουλίων «να επανδρωθούν από συναδέλφους της άλλης πλευράς, με τους οποίους μπορεί να διαφωνώ, αλλά εμπιστεύομαι το ήθος και την ακεραιότητά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή