Μιούζικαλ – υπερπαραγωγή: «Σικάγο» στο θέατρο Ολύμπια-Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Μιούζικαλ – υπερπαραγωγή: «Σικάγο» στο θέατρο Ολύμπια-Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κλασικό αμερικανικό μιούζικαλ, το «Chicago», σε έναν ιστορικό αθηναϊκό χώρο, το θέατρο Ολύμπια – Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, που για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες για το πολυαγαπημένο έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, για τα ελληνικά δεδομένα, με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Το «Chicago» πραγματεύεται τον κυνισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες του Μπομπ Φόσι έμειναν στην ιστορία.

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Εχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο, από την Πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Στην ελληνική παράσταση πρωταγωνιστούν η Νάντια Μπουλέ, η Μαρία Διακοπαναγιώτου, ο Αιμιλιανός Σταματάκης και ο Αργύρης Πανταζάρας. Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Παραστάσεις 20 και 25/12. Ακαδημίας 59

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή