Φουτουριστική Λυσιστράτη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με αιχμή την παράσταση «Lysistrata-X», ένα χορόδραμα με τη χρήση πολυμέσων και βίντεο performance εμπνευσμένο από τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που θα παρουσιαστεί στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου, το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, οι ακαδημαϊκοί του τμήματος πραγματοποιούν μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων για το αρχαίο δράμα, τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν οι ενδιαφερόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή κατά τη σχετική διαδικασία που προηγήθηκε.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει την πράξη του ΕΣΠΑ με τίτλο «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις», η οποία τοποθετείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Εμπνευσμένη από την κωμωδία του Αριστοφάνη, χρησιμοποιώντας εικόνες, χαρακτήρες και θέματα που δανείζεται από το πρωτότυπο κείμενο, η Εμανουέλα Αμιχάι τοποθετεί το έργο σε έναν μετα-επαναστατικό φουτουριστικό κόσμο, όπου οι γυναίκες κυβερνούν και διαχειρίζονται ολόκληρο το σύστημα νομής της εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης. Ηγούνται από μία υπερ-οντότητα, κατά το ήμισυ γυναίκα και κατά το ήμισυ θεά, τη Λυσιστράτη, η οποία ως η εκλεκτή κυβερνήτης επιβάλλει αυταρχικά τις θέσεις της με το απολυταρχικό ύφος ενός ιδεολογικού ή θρησκευτικού δόγματος.

Επιπλέον της μουσικής επένδυσης, η παράσταση συνδυάζει τη χορογραφία με βίντεο και φωτογραφίες που προβάλλονται ταυτόχρονα επί σκηνής.

Διαρκεί 50 λεπτά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή