ΘΕΑΤΡΟ

Το γλυκό πουλί της νιότης

katalogos

Το ανέβασμα ενός διαχρονικού θεατρικού έργου αντιμετωπίζει σχεδόν πάντοτε προκλήσεις είτε σε επίπεδο σκηνοθετικής ματιάς είτε σε επίπεδο υποκριτικής σε σχέση με την ζώσα πάντοτε πραγματικότητα.

Στο ανέβασμα του θεάτρου ΑΛΜΑ η σκηνοθέτης Αναστασία Ρεβή ακολουθεί τα κλασσικά μοτίβα με την θεματολογία του έργου να συμβολίζει άμεσα την υφή των θεατρικών χαρακτήρων του Charles Wayne (Ομηρος Πουλάκης) και της Alexandra de Lago(Κατερίνα Μαραγκού).

Και οι δύο σύμβολα της νεότητας από την μία και της φθοράς από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αδηφάγο μηχανισμό του χρόνου.Ετσι μέσα από την πολυτάραχη ζωή τους βλέπουν τον ερωτισμό ως την μόνη,έστω και φευγαλέα όαση, στην οποία προστρέχει η ύπαρξή τους.Ιστορική η εποχή στην οποία ο συγγραφέας ξεδιπλώνει την δημιουργία του αφού στα τέλη της δεκαετίας του 50μ έχουμε την γέννηση της βιομηχανίας ονείρων του Hollywood και την διάχυση των ναρκωτικών στην κοινωνία.

Σχετικά ικανοποιητική η υποκριτική του Ομηρου Πουλάκη ενώ η σημαντική εμπειρία της Κατερίνας Μαραγκού τις έδωσε την δυνατότητα να αφήσει το στίγμα της στο σανίδι.Ξεχωρίσαμε επίσης και τον Νικόλα Παπαδομιχελάκη ιδιαίτερα για το έξοχο βουβό νούμερό του με την συνοδεία της αμερικάνισης σημαίας στην αρχή του β΄μέρους.Επίσης πολύ αρμονικές οι μουσικές επιλογές της Ζηνοβίας Αρβανιτίδη που έντυσαν με νοσταλγία αλλά και γλυκούς ρυθμούς τα δρώμενα της παράστασης.

Τέλος η σημαντική συμμετοχή του κόσμου μαρτυρεί και την αναγνώριση της δουλειάς  τόσο των πρωταγωνιστών της παράστασης  όσο  και των υπόλοιπων σκηνών του θεάτρου

Παραστάσεις Παρ-Σαβ-Κυρ,Τηλ 210 5220100