Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη χρονιά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ), δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά θέματα και να γράψουν τα δικά τους πρωτότυπα και καινοτόμα έργα στη γλώσσα της εποχής μας.

Το ΕΝΘΕΣΥ ψάχνει και φέτος νέες φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια καινούργια γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, το ΕΝΘΕΣΥ απευθύνεται σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι  καθώς και σε «όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοση έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά».  

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος:

Εισηγητές του προγράμματος:

Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, συγγραφέας, θεατρικός κριτικός, 

Παναγιώτης Μέντης, Θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός,

Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος

Εισηγητές ειδικών θεμάτων:

Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας

Μανίνα Ζουμπουλάκη, συγγραφέας, δημοσιογράφος

Σοφία Παπαδοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτις, καθηγήτρια υποκριτικής, συνεργάτις στο Beverly Play House.

Το εργαστήριο διευθύνει ο Ηρακλής Λογοθέτης.

Κατά τη διάρκεια του EΝΘΕΣΥ θα λάβουν μέρος ως επισκέπτες εισηγητές συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνική συνθήκη των έργων των συμμετεχόντων.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος στο εργαστήριο ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία: Στέλνει στο [email protected] ένα μήνυμα ενδιαφέροντος ώστε να του αποσταλούν οι όροι συμμετοχής.Μπορεί, εάν γνωρίζει τους όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΙΜΚ www.mcf.gr, να στείλει απευθείας θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος).

Στην αρχή της πρώτης σελίδας του αποστελλόμενου αρχείου γράφει το ονοματεπώνυμό, με προαιρετικό τίτλο κειμένου (αρχείο word ή pdf). Επισυνάπτει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας).

Διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

Από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Τα κείμενα που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από συγγραφείς – εισηγητές του Εργαστηρίου. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Διάρκεια του εργαστηρίου

Δεκέμβριος 2017 – Μάιος 2018, σε εβδομαδιαία βάση.

Κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ.

Το Εργαστήριο είναι 5μηνο, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Πρώτη συνάντηση Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 280€ σε δύο ισόποσες καταβολές, πριν από την έναρξη και στο μέσον του Εργαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή