Τηλεοπτικές Προτάσεις

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πάθη του Τζεφιρέλι

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», η κλασική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι για τα Πάθη του Κυρίου, ξεκινάει απόψε και θα μεταδίδεται έως το Μ. Σάββατο (20.45, ΑΝΤ1). Ο Ιταλός σκηνοθέτης απέδωσε με ευλάβεια και πρoσήλωση τα Πάθη, αναπαριστώντας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και σεβασμό στηv ιερότητα της ιστορίας. Πραγματοποίησε τα γυρίσματα στους τόπους του δράματος και αξιοποίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθοποιών, όπως oι Σερ Λόρεvς Ολίβιε, Αv Μπάvκρoφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Αντονι Κoυίv, κ.ά. Στον ρόλο του Ιησού ο Ρόμπερτ Πάoυελ.

Αινίγματα και αλήθειες

Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Treasures decoded», που θα μεταδίδεται από σήμερα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ (16.00), επιστήμονες παρουσιάζουν νέα δεδομένα για την προέλευση και τη σημασία των πιο αινιγματικών αντικειμένων, μνημείων και μύθων της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες επιστημονικές τεχνικές και συναρπαστική δραματοποίηση, οι ειδικοί παρουσιάζουν την αλήθεια πίσω από ιστορικά μυστήρια, όπως η δημιουργία των πυραμίδων της Αιγύπτου και η εύρεση της Κιβωτού της Διαθήκης.

Ο Σκωτσέζος πολεμιστής

H επική ιστορική ταινία των πέντε Οσκαρ «Braveheart» (1995), με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Μελ Γκίμπσον, προβάλλεται απόψε (20.50, Open). Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του Σκωτσέζου πολεμιστή Γουίλιαμ Γουάλας, ο οποίος ηγήθηκε του πρώτου πολέμου για τη σκωτσέζικη ανεξαρτησία εναντίον του βασιλιά Εδουάρδου Α΄ της Αγγλίας. Στα τέλη του 13ου αιώνα, σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε Σκωτσέζους και Αγγλους, ο Γουάλας χάνει πατέρα και αδελφό. Το ποτήρι ξεχειλίζει όταν σκοτώνεται και η αγαπημένη του.

Φινάλε για επίλεκτους

Αυλαία για την αστυνομική δραματική σειρά «Criminal minds» στο Fox (Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, WIND Vision). Το μεσημέρι (12.35 και 16.15) μεταδίδεται σε επανάληψη το προτελευταίο επεισόδιο με τίτλο «Face off» και το βράδυ το «And in the end» (21.50), ο επίλογος της σειράς, που συμπλήρωσε 15 κύκλους παρουσιάζοντας τη δράση της επίλεκτης ομάδας του FBI που διερευνά τη συμπεριφορά εγκληματιών στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να προλάβει τη δράση τους, σώζοντας έτσι τους επόμενους στόχους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή