Τηλεοπτικές Προτάσεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πειρατές», μέρος δεύτερον

Η ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού», σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι, σενάριο Τεντ Ελιοτ και Τέρι Ρόσιο και παραγωγή Τζέρι Μπρουκχάιμερ, μεταδίδεται απόψε τα μεσάνυχτα από τον Alpha. Στο δεύτερο μέρος της κινηματογραφικής σειράς, ο Γουίλ Τέρνερ και η Ελίζαμπεθ Σουάν παντρεύονται, αλλά ο λόρδος Κάτλερ Μπέκετ διακόπτει τον γάμο τους και ζητάει από τον Γουίλ να αποκτήσει την πυξίδα του Τζακ Σπάροου για να ανακαλύψει το σεντούκι του νεκρού. Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι.

Θησαυροί στο Αγιον Ορος

Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα έργα τέχνης και στους πολιτιστικούς θησαυρούς του Αγίου Ορους ολοκληρώνεται απόψε (21.00, Cosmote History HD και Cosmote History@YouTube) η σειρά ντοκιμαντέρ «Αγιον Ορος – Ψηφιακή εποχή», σε παραγωγή Cosmote TV. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο θεατής έρχεται σε επαφή με τους θησαυρούς που βρίσκονται φυλαγμένοι στα σκευοφυλάκια των Μονών Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Παύλου, Βατοπεδίου και Σιμωνόπετρας, καθώς και στο Πρωτάτο, στις Καρυές.

Τα «σχολεία» του σινεμά

Ο νέος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα Στέκια: Ιστορίες αγοραίου πολιτισμού» κάνει πρεμιέρα απόψε (20.00, ΕΡΤ2), παρουσιάζοντας τις διαδρομές των κινηματογραφικών λεσχών. Είναι τα άτυπα σχολεία απόκτησης κινηματογραφικής γνώσης, οι ενεργές κοινότητες γύρω από τις οποίες συσπειρώνονται οι πιστοί φίλοι του σινεμά. Στους κόλπους τους ανδρώθηκαν θεωρητικοί του κινηματογράφου, αλλά και σκηνοθέτες που μεταπήδησαν από τον ερασιτεχνισμό στη δημιουργία ταινιών με αξιώσεις και βραβεία. Σκηνοθεσία – σενάριο Δημήτρης Κοτσέλης.

Ακολουθώντας τις νότες

«Enzo Avitabile: μια ζωή σε νότες» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που γύρισε ο βραβευμένος με Οσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι με θέμα τον μουσικό Εντσο Αβιτάμπιλε, το έργο του και τη γενέτειρά του Νάπολη, που μεταδίδεται απόψε από την ΕΡΤ (00.00, ΕΡΤ1). Η ταινία συνιστά το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας του σκηνοθέτη γύρω από τη μουσική τέχνη του Εντσο Αβιτάμπιλε, ενός σπουδαίου σαξοφωνίστα, με μεγάλη φήμη στην παγκόσμια μουσική σκηνή, γνωστού για το πάθος του να πειραματίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή