Τηλεοπτικές προτάσεις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιρρησίας και ήρωας

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη μάχη της Οκινάουα μεταφέρει απόψε τους τηλεθεατές το Star (21.00), με τoν «Αντιρρησία συνείδησης», σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον. Η βραβευμένη με δύο Οσκαρ ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του στρατιώτη Ντέσμοντ Ντος, ο οποίος έσωσε στο πεδίο της μάχης περισσότερους από 75 άνδρες, χωρίς να ανοίξει πυρ ή να φέρει όπλο, προσφέροντας μόνο ιατρικές υπηρεσίες, ακόμη και πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λουκ Μπρέσι, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ.

Κυνηγοί φαντασμάτων

Οι «Γκόστμπαστερς (2)» επιστρέφουν απόψε στο Mega (00.00) με σκοπό να σώσουν για άλλη μία φορά τον κόσμο από υπερφυσικούς κινδύνους. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του αποστολή, ο δρ Πίτερ Βένκμαν έχει περιοριστεί στην παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής, ενώ οι Ρέι Σταν και Γουίνστον Ζέντμορ διασκεδάζουν κόσμο σε παιδικά πάρτι, ο μάγος της τεχνολογίας Εγκον Σπένγκλερ συνεχίζει τις έρευνές του και η Ντάνα Μπάρετ μεγαλώνει μόνη τον γιο της. Παίζουν: Μπ. Μάρεϊ, Ντ. Ακρόιντ, Σ. Γουίβερ, Χ. Ράμις, Ρ. Μοράνις, Ε. Χάντσον.

Δολοφονίες για το χρήμα

Τρεις αποτρόπαιες ιστορίες γυναικών, με σημείο αναφοράς το χρήμα, παρουσιάζονται απόψε στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Deadly women» στον ΣΚΑΪ (00.15). Το 1994, η 39χρονη Σούζαν αποφασίζει να δολοφονήσει τον σύζυγό της για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής του. Μια 26χρονη γυναίκα από τη Βρετανία, το 1935, ανοίγει γηροκομείο και δηλητηριάζει τους τροφίμους για να αρπάξει τις  περιουσίες τους. Τέλος, το 2003, η 29 ετών Καρλίν αγοράζει οκτώ ασφάλειες ζωής στο όνομα του συζύγου της, τον οποίο στη συνέχεια δολοφονεί.

Ολη η Ινδία σε μία δίκη

Η πολυβραβευμένη, ινδικής παραγωγής ταινία του Τσαϊτάνια Ταμάν «Το δικαστήριο» μεταδίδεται απόψε από την ΕΡΤ3 (22.00). Ενας ηλικιωμένος τραγουδοποιός συλλαμβάνεται κατηγορούμενος ότι ένα τραγούδι του προκάλεσε την αυτοκτονία εργάτη στο αποχετευτικό δίκτυο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η υπόθεση εκδικάζεται σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου κρίνονται οι ελπίδες και τα όνειρα απλών ανθρώπων. Ο σκηνοθέτης παρακολουθεί παράλληλα την καθημερινότητα του δικαστή και των δικηγόρων, συνθέτοντας ένα πορτρέτο της σύγχρονης Ινδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή