Τηλεοπτικές προτάσεις

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νησί του θησαυρού

Η κωμωδία «Η νήσος», σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, μεταδίδεται απόψε από τον Alpha (22.00). Οταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας ενός νησιωτικού χωριού, χάνει αιφνιδίως τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του χωριού αναστατώνεται. Οχι τόσο για την απώλεια, όσο για το γεγονός ότι ο αποθανών αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Παίζουν οι Βλ. Κυριακίδης, Δ. Λαμπρόγιαννη, Κ. Βουτσάς, Ντ. Παπαδημητρίου, Δ. Τζουμάκης, Ε. Καστάνη, Μ. Μαρίνος κ.ά.

Ομάδα μέσω στατιστικής

Υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ταινίας και Α΄ ανδρικού ρόλου (για τον Μπραντ Πιτ) ήταν η ταινία «Moneyball», σε σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ, που μεταδίδεται απόψε από το Novacinema2 HD (22.00). Παρά τον μικρό προϋπολογισμό και τις συγκρατημένες φιλοδοξίες, ο μάνατζερ της ομάδας μπέιζμπολ του Οουκλαντ αποφασίζει, ενάντια στις καθιερωμένες πρακτικές, να στήσει μια ομάδα εμπιστευόμενος τη στατιστική και τις αναλύσεις ενός εξπέρ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρωταγωνιστούν: Τζόνα Χιλ, Φίλιπ Σέιμορ Χόφμαν, Ρόμπιν Ράιτ.

Η λίστα της φρίκης

Το ντοκιμαντέρ «Νούμερο 387», συμπαραγωγή Γαλλίας – Βελγίου 2019, μεταδίδεται απόψε από την ΕΡΤ2 (00.00). Τον Απρίλιο του 2015, ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 800 πρόσφυγες βυθίστηκε ανοικτά της Λιβύης, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στη λίστα της φρίκης. Τα θύματα ήταν –όπως πάντα– ανώνυμα, απρόσωπες φιγούρες που γλίστρησαν στη λήθη, καταχωρισμένες με αύξοντα αριθμό, σαν προϊόντα σε ράφι καταστήματος. Πρόκειται για έναν χαμηλότονο ύμνο στην αξία και στη μοναδικότητα της ανθρώπινης ζωής.

Λύκοι της Αφρικής

Το αποψινό επεισόδιο της βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ του BBC «Dynasties» (ΣΚΑΪ, 21.15) ταξιδεύει τους τηλεθεατές στις όχθες του ποταμού Ζαμβέλη, στη Ζιμπάμπουε, όπου ζει μία από τις τελευταίες εναπομείνασες αγέλες του απειλούμενου με αφανισμό αφρικανικού λύκου. Αρχηγός της μητριαρχικής αγέλης εδώ και χρόνια είναι η Τέιτ, όμως πλέον μεγάλωσε και η εξουσία της βρίσκεται σε κίνδυνο. Στην ίδια περιοχή ζει και η κόρη της Μπάκτιπ, με τη δική της αγέλη, η οποία διεκδικεί περισσότερο ζωτικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή