Σπάικ Λι: Σκηνοθέτης σε ντοκιμαντέρ για τον πρώην αθλητή Κόλιν Κάπερνικ

Σπάικ Λι: Σκηνοθέτης σε ντοκιμαντέρ για τον πρώην αθλητή Κόλιν Κάπερνικ

Ο Σπάικ Λι θα σκηνοθετήσει μια σειρά-ντοκιμαντέρ για την ESPN Films με θέμα τον Αμερικανό αθλητή και ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων, Κόλιν Κάπερνικ.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπάικ Λι («Do The Right Thing», «BlacKkKlansman») θα σκηνοθετήσει μια σειρά-ντοκιμαντέρ για την ESPN Films με θέμα τον Αμερικανό αθλητή και ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων, Κόλιν Κάπερνικ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, η παραγωγή του ντοκιμαντέρ το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 ως μέρος της πρώτης συμφωνίας του Κάπερνικ με τη Walt Disney μέσω της εταιρείας παραγωγών της οποίας είναι ιδιοκτήτης, Ra Vision Media, έχει αρχίσει.

«Ο Κάπερνικ, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ μια πλήρη και σε πρώτο πρόσωπο περιγραφή της πορείας του, συνεργάζεται στενά με τον Λι, που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εκτενείς νέες συνεντεύξεις και ένα τεράστιο αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά για να βοηθήσει τον αθλητή και ακτιβιστή να αφηγηθεί την ιστορία του από τη δική του οπτική γωνία» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Κάπερνικ ήταν εκτελεστικός παραγωγός και πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix «Colin in Black & White», η οποία έκανε πρεμιέρα στην υπηρεσία streaming τον περασμένο Οκτώβριο. Με πρωταγωνιστή τον Τζέιντεν Μάικλ στο ρόλο του νεαρού Κάπερνικ, η σειρά εξιστορεί τα χρόνια διαμόρφωσης του αθλητή, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε τα εμπόδια της φυλής, της κουλτούρας και της τάξης ως μαύρο παιδί υιοθετημένο από λευκή οικογένεια.

Ο Κάπερνικ ένας από τους κορυφαίους παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, έπαιξε για έξι σεζόν στο NFL με τους San Francisco 49ers, οδηγώντας την ομάδα στους αγώνες πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου του Super Bowl XLVII και έγινε σύμβολο του αντιρατσιστικού κινήματος, όταν το 2016 και κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, γονάτισε διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Εξαιτίας της διαμαρτυρίας του Κάπερνικ οι San Francisco 49ers έλυσαν το συμβόλαιο του και καμία από τις 32 ομάδες του πρωταθλήματος δεν θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην είναι σε ομάδα. Το 2017 ο Κάπερνικ έκανε αγωγή κατά της διοργανώτριας αρχής του NFL, κατηγορώντας τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα για το γεγονός ότι είχαν συνεννοηθεί για τον αποκλείσουν. Απέσυρε την αγωγή τον Φεβρουάριο του 2019, αφότου κατέληξε σε συμβιβασμό με την NFL.

Ο Λι θα είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ μέσω της εταιρείας του, 40 Acres and a Mule Filmworks. Παραγωγός θα είναι και ο ίδιος ο Κάπερνικ μαζί με την δημοσιογράφο του The Atlantic, Τζεμέλε Χιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT