Home Cinema: Το σκάνδαλο – σίριαλ των ’90s έγινε… σειρά

Home Cinema: Το σκάνδαλο – σίριαλ των ’90s έγινε… σειρά

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την τελευταία ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ο Ελληνας κινηματογραφιστής φέρνει στο προσκήνιο μια εν πολλοίς άγνωστη αληθινή ιστορία, την οποία χρησιμοποιεί σαν πηγή έμπνευσης ώστε να πλάσει τον δικό του μύθο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντάνιελ ’16 ★★★
Σκηνοθεσία: ∆ημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Ερμηνείες: Νικόλας Κίσκερ, Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την τελευταία ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ο Ελληνας κινηματογραφιστής φέρνει στο προσκήνιο μια εν πολλοίς άγνωστη αληθινή ιστορία, την οποία χρησιμοποιεί σαν πηγή έμπνευσης ώστε να πλάσει τον δικό του μύθο. Σε ένα απομονωμένο χωριό του Εβρου λειτουργεί το παράρτημα ενός γερμανικού σωφρονιστικού ιδρύματος για ανηλίκους. Εκεί θα φθάσει ο έφηβος Ντάνιελ, άγνωστος μεταξύ αγνώστων και ολοφάνερα αντιδραστικός, μέχρι που ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με έναν μικρό μετανάστη, καθώς εκείνος διασχίζει τα σύνορα προς την Ελλάδα.

Το ελληνικό φιλμ προσεγγίζει με ευαισθησία και ανθρωπισμό το πολύ σύγχρονο ζήτημα της μετανάστευσης και γενικότερα του «ξένου», εστιάζοντας στα παιδιά, τα άτομα δηλαδή εκείνα στα οποία αυτές οι δραματικές εμπειρίες εγγράφονται με τον πιο ανεξίτηλο τρόπο. Παράλληλα, το διαχρονικό θέμα της ενηλικίωσης και της αναζήτησης ταυτότητας εξετάζεται επίσης μέσα από την ιστορία του νεαρού Ντάνιελ.

Home Cinema: Το σκάνδαλο – σίριαλ των ’90s έγινε… σειρά-1
Σκηνή από την ταινία «Ντάνιελ ’16» (Cinobo).

Pam & Tommy
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2022)
Δημιουργός: Ρόμπερτ Σίγκελ
Ερμηνείες: Λίλι Τζέιμς, Σεμπάστιαν Σταν, Σεθ Ρόγκεν

Μία από τις μίνι σειρές που περιμέναμε περισσότερο μέσα στο 2022 έφτασε και ευτυχώς ανταποκρίνεται στο ύψος των προσδοκιών. Ο σεναριογράφος του «Wrestler», Ρόμπερτ Σίγκελ, αναλαμβάνει να αφηγηθεί εδώ την αληθινή ιστορία του θυελλώδους έρωτα ανάμεσα στην Πάμελα Αντερσον και τον Τόμι Λι, εστιάζοντας φυσικά στο περίφημο sex tape, με πρωταγωνιστές τους δυο τους, η διαρροή του οποίου προκάλεσε πάταγο στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο 1995, όταν ο εκκεντρικός ντράμερ των Motley Crue, Τόμι Λι, συναντά –και ερωτεύεται κεραυνοβόλα– τη σεξοβόμβα σταρ του «Baywatch», Αντερσον. Μέσα σε τέσσερις μέρες οι δυο τους βρίσκονται ήδη παντρεμένοι στο Μεξικό και η ευτυχία τους μοιάζει δίχως τέλος. Ενας εργάτης (Σεθ Ρόγκεν) ωστόσο που ζητάει εκδίκηση θα διαρρεύσει την κασέτα με τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού και τότε ο κόσμος θα πάρει φωτιά. Οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από τη σειρά ξεκινάει ασφαλώς από τους δύο πρωταγωνιστές. Η Λίλι Τζέιμς και ο Σεμπάστιαν Σταν μεταμορφώνονται κυριολεκτικά προκειμένου να μπουν στα παπούτσια και στα υπόλοιπα (λιγοστά είναι η αλήθεια) ρούχα του ζευγαριού και τα καταφέρνουν περίφημα. Πειστικοί και οι δυο τους, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας γενικώς καλοστημένης σειράς με χιούμορ, δράση και αρκετές απολαυστικές σκηνές που αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού. Ταυτόχρονα δεν λείπουν και τα εύστοχα σχόλια πάνω στη σόουμπιζ, της εποχής αλλά και τη σημερινή, που τοποθετούνται στρατηγικά, δίχως να διακόπτουν τον ταχύτατο ρυθμό της αφήγησης, βασισμένο εν πολλοίς στο καλά διαλεγμένο σάουντρακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή