«Σπαρτιάτες» εναντίον εξωγήινων τον 26ο αιώνα

«Σπαρτιάτες» εναντίον εξωγήινων τον 26ο αιώνα

Ενα από τα πιο επιτυχημένα βιντεογκέιμ της Ιστορίας γίνεται εντυπωσιακή τηλεοπτική σειρά, την οποία στην Ελλάδα βλέπουμε από την πλατφόρμα της Cosmote TV. Εχοντας προφανώς στη διάθεσή τους μπάτζετ που επιτρέπει τη χρήση κορυφαίων ειδικών εφέ, οι δημιουργοί του σόου ζωντανεύουν το σύμπαν του «Halo»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Halo
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2022)
Δημιουργοί: Στίβεν Κέιν, Κάιλ Κίλεν
Ερμηνείες: Πάμπλο Σράιμπερ, Γιέριν Χα, Νατάσα ΜακΙλον

Ενα από τα πιο επιτυχημένα βιντεογκέιμ της Ιστορίας γίνεται εντυπωσιακή τηλεοπτική σειρά, την οποία στην Ελλάδα βλέπουμε από την πλατφόρμα της Cosmote TV. Εχοντας προφανώς στη διάθεσή τους μπάτζετ που επιτρέπει τη χρήση κορυφαίων ειδικών εφέ, οι δημιουργοί του σόου ζωντανεύουν το σύμπαν του «Halo», ταξιδεύοντάς μας στη διαγαλαξιακή πραγματικότητα του 26ου αιώνα. Εκεί κουμάντο κάνει μια ανθρώπινη συνομοσπονδία, η οποία έχει ωστόσο να αντιμετωπίσει την τρομακτική απειλή πανίσχυρων εξωγήινων. Πιο αποτελεσματικό όπλο εναντίον τους είναι οι «Σπαρτιάτες», μια ομάδα επίλεκτων πολεμιστών, ντυμένων με ειδικές θωρακισμένες στολές και εκπαιδευμένων στην εντέλεια. Οταν όμως ένας από αυτούς θα κάνει μια αμφιλεγόμενη επιλογή, στο κατόπι του θα βρεθούν τόσο εχθροί όσο και πρώην φίλοι.

Η σειρά μάς βάζει εξαρχής στο κλίμα με μια εντυπωσιακότατη –και πολύ αιματηρή– σκηνή μάχης, που δίνει τον τόνο και για όσα θα ακολουθήσουν. Η δράση της είναι εξαιρετικά χορογραφημένη, δίχως πάντως να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας. Αντιθέτως, εδώ υπάρχει και πολιτική, ίντριγκα, επιστήμη, μυστικισμός· αρκετά σχηματικά όλα είναι η αλήθεια, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για παιχνίδι. Η gaming αισθητική, άλλωστε, είναι πανταχού παρούσα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρακολουθούμε τα δρώμενα σε «πρώτο πρόσωπο», κατευθείαν δηλαδή μέσα από το κράνος του πρωταγωνιστή, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο παιχνίδι.

«Σπαρτιάτες» εναντίον εξωγήινων τον 26ο αιώνα-1
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στην Ελλάδα», που είναι διαθέσιμo στο Cinobo.

Ταξίδι στην Ελλάδα ★★★
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2019)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουίντερμποτομ
Ερμηνείες: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάικλ Τάουνς

Στην πλατφόρμα του Cinobo προσγειώθηκε πρόσφατα ολόκληρη η επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ «The Trip» του Μάικλ Γουίντερμποτομ, με τους Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιτον να κάνουν γαστριμαργική περιήγηση σε όμορφα μέρη της Ευρώπης. Εμείς φυσικά επιλέγουμε Ελλάδα, παρακολουθώντας το δίδυμο να βαδίζει στα χνάρια του ομηρικού Οδυσσέα, δίχως φυσικά να παραλείπει να γευτεί (και να αποθεώσει) την ελληνική κουζίνα στον δρόμο του. Ξεκινώντας από τα ερείπια της Τροίας, διασχίζουν τη χώρα, περνώντας από την Καβάλα, το Πήλιο, τους Δελφούς, την Αθήνα, την Επίδαυρο, την Υδρα και τη Μάνη, για να καταλήξουν τελικά στην Ιθάκη, σε ένα ταξίδι γεμάτο μοναδικά τοπία, αλλά και αρκετά… απρόοπτα. Και αυτό το «Ταξίδι…» καταφέρνει να συνδυάσει αποτελεσματικά το περιηγητικό-γαστριμαργικό ντοκιμαντέρ με τη δραματοποιημένη αφήγηση, κυρίως χάρη στους δύο χαρισματικούς πρωταγωνιστές του. Οι Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον είναι ξανά απολαυστικοί, καθώς συζητούν, κριτικάρουν, πειράζουν ανελέητα ο ένας τον άλλον, φλερτάρουν, παντρεύουν αρχαίους μύθους με τη σύγχρονη πραγματικότητα, ενώ φυσικά δίνουν ακόμη ένα ρεσιτάλ μιμήσεων περισσότερο ή λιγότερο διάσημων προσώπων.

«Σπαρτιάτες» εναντίον εξωγήινων τον 26ο αιώνα-2
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στην Ελλάδα», που είναι διαθέσιμo στο Cinobo.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή