Όταν το Netflix ήταν…«βίντεο κλάμπ»: Αυτή είναι η πρώτη ταινία που ενοικίασε

Όταν το Netflix ήταν…«βίντεο κλάμπ»: Αυτή είναι η πρώτη ταινία που ενοικίασε

Το Netflix είναι γνωστό ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming στον κόσμο με μια πλούσια ταινιοθήκη από πρωτότυπες - και μη - σειρές και ταινίες. Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι η εταιρεία αρχικά λειτουργούσε ως επιχείρηση ενοικίασης DVDs μέσω ταχυδρομείου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Netflix είναι γνωστό ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming στον κόσμο με μια πλούσια ταινιοθήκη από πρωτότυπες – και μη – σειρές και ταινίες. Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι η εταιρεία αρχικά λειτουργούσε ως επιχείρηση ενοικίασης DVDs μέσω ταχυδρομείου (DVD-by-mail). 

Ιδρύθηκε το 1997 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών από τους Ριντ Χέιστινγκς και Μαρκ Ράντολφ και το 1998 εγκαινιάστηκε η πρώτη σελίδα ενοικίασης και πώλησης DVD – μια υπηρεσία που η εταιρεία ακόμα προσφέρει. 

Ποια ήταν όμως η πρώτη ταινία που νοίκιασε το Netflix στα τέλη της δεκαετίας του 1990; 

Στις 10 Μαρτίου του 1998, το Netflix έστειλε μέσω ταχυδρομείου ένα αντίγραφο της επιτυχημένης ταινίας του Τιμ Μπάρτον από το 1988, «Beetlejuice» («Ο Σκαθαροζούμης»). Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό ποιος ήταν ο παραλήπτης του πρώτου DVD από την εταιρεία. 

Παρόλο που το Netflix είναι πλέον συνώνυμο με το streaming, ο ιστότοπος ενοικίασης DVD είναι ακόμα ενεργός για τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν ένα πλάνο ενοικίασης με τη συνδρομή τους στην streaming πλατφόρμα. 
Τι θα βρει κάποιος στον ιστότοπο ενοικίασης του Netflix; Παλαιότερα φιλμ και τηλεοπτικές σειρές που δύσκολα θα βρεθούν σε κάποια πλατφόρμα ή ακόμα και βίντεο κλαμπ. 

Με πληροφορίες από το Mental Floss 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT