Home Cinema: «Stranger Things», «True Detective» και «Amazing Grace»

Home Cinema: «Stranger Things», «True Detective» και «Amazing Grace»

Το πρόγραμμά της για τον Ιούλιο δημοσίευσε η ελληνική εκδοχή της πλατφόρμας του Netflix, περιλαμβάνοντας ως συνήθως αρκετές επιλογές τόσο σε νέες ταινίες όσο και σε σειρές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμά της για τον Ιούλιο δημοσίευσε η ελληνική εκδοχή της πλατφόρμας του Netflix, περιλαμβάνοντας ως συνήθως αρκετές επιλογές τόσο σε νέες ταινίες όσο και σε σειρές. Εκεί φυσικά δεσπόζει το δεύτερο, καταληκτικό, μέρος του τέταρτου κύκλου του «Stranger Things» (1/7), το οποίο αποτελείται από δύο χορταστικά επεισόδια και υπόσχεται να ολοκληρώσει μια πολύ επιτυχημένη μέχρι στιγμής υποϊστορία. Επιστροφή όμως θα έχουμε και για τον μύθο του «Resident Evil» (14/7), με το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι να γίνεται τώρα και τηλεοπτική σειρά. Οσο για τις ταινίες, εκεί ξεχωρίζουμε το πολυαναμενόμενο «The Gray Man» (22/7), ένα θρίλερ των αδελφών Ρούσο («Εκδικητές») με αστέρες όπως οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Εβανς και Ανα ντε Αρμας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Home Cinema: «Stranger Things», «True Detective» και «Amazing Grace»-1

Και επίσημα πράσινο φως από το ΗΒΟ πήρε ο τέταρτος κύκλος της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς ανθολογίας «True Detective». Ο δημιουργός της σειράς, Νικ Πιτσολάτο, βρίσκεται ξανά στο τιμόνι, ενώ αυτή τη φορά η δράση μεταφέρεται στην παγωμένη Αλάσκα. Εκεί, κατά τη διάρκεια του σκοτεινού χειμώνα, μια ομάδα ερευνητών εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Δύο γυναίκες ντετέκτιβ, τις οποίες υποδύονται η Τζόντι Φόστερ και η Κάλι Ρέις, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα έρχονται αντιμέτωπες με τα σκοτάδια και του δικού τους παρελθόντος.

Home Cinema: «Stranger Things», «True Detective» και «Amazing Grace»-2

Μια πολύ ξεχωριστή κυκλοφορία για τους μουσικόφιλους –και όχι μόνο– έχει ενσωματωθεί εδώ και μερικές ημέρες στην πλατφόρμα του Cinobo. Το «Amazing Grace» είναι ένα έργο το οποίο ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Σίντνεϊ Πόλακ κυριολεκτικά ανέσυρε από τη δεκαετία του 1970, προκειμένου να τιμήσει τη μεγάλη Αρίθα Φράνκλιν. Το 1972, ο Πόλακ κινηματογράφησε τη θρυλική συναυλία που έδωσε η Αρίθα Φράνκλιν στην Εκκλησία των Βαπτιστών του Λος Αντζελες, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε στο πιο επιτυχημένο γκόσπελ άλμπουμ όλων των εποχών. Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, το ντοκουμέντο αυτής της οριακά μεταφυσικής, ηλεκτρισμένης εμφάνισης γίνεται συγκινητική μουσική ταινία, προορισμένη να κηρύττει για πάντα το ένδοξο «ευαγγέλιο» της σόουλ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή