Κάνε ότι κοιμάσαι – Η νέα καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες παραγωγές
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
κάνε-ότι-κοιμάσαι-η-νέα-καθηλωτική-σ-562029799

Κάνε ότι κοιμάσαι – Η νέα καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες παραγωγές

Το νέο αστυνομικό θρίλερ της ΕΡΤ με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 22:00 με διπλό επεισόδιο.

«Κύριε Καλλίδη, έγινε κάτι ασυνήθιστο εκείνες τις ημέρες;», ρωτάει μια αστυνομικός έναν άντρα ντυμένο στα μαύρα σε ένα γραφείο ανάκρισης. Ο άντρας φαίνεται σκυθρωπός, ενώ η φωνή της αστυνομικού είναι γεμάτη συμπόνια, κάτι που υπαινίσσει πως ο άντρας πιθανώς να μην κατηγορείται ο ίδιος, αλλά ότι του έχει συμβεί κάτι οδυνηρό. Η σκηνή διακόπτεται για λίγο από γρήγορα εναλλασσόμενες σκηνές πάθους, βίας και στιγμιότυπα από την νυχτερινή όψη της πόλης. «Θυμάστε κάτι;», ρωτάει ξανά η αστυνομικός, «Υπάρχει περίπτωση να ξεχνάτε κάτι;».

Κάνε ότι κοιμάσαι – Η νέα καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες παραγωγές-1

Τα παραπάνω αποτελούν μια μικρή σύνοψη του τρέιλερ 38 δευτερολέπτων της νέας σειράς της ΕΡΤ Κάνε ότι κοιμάσαι. Με έντονα στοιχεία κοινωνικού νουάρ, το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο «Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο» του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά (έχει τιμηθεί από τα ιδρύματα Ledig-Rowohlt, Literarisches Colloquium Berlin, Villa Strauli και University of Iowa (IWP), ενώ το θεατρικό του έργο “Prime Numbers”, που έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, ήταν υποψήφιο για τα New York Innovative Theatre Awards), με τη διαφορά ότι η πλοκή του έργου δεν τοποθετείται χρονικά στο 1930 αλλά στο σήμερα, θίγοντας θέματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, όπως τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού, ψυχικής υγείας και του revenge porn, όπως γίνεται αντιληπτό μέσα από ένα δεύτερο προωθητικό τρέιλερ. Μέσα από την ανατριχιαστική και συνάμα σκοτεινά ατμοσφαιρική σκηνοθετική ματιά των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη, αλλά και με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο στο ελληνικό κοινό Σπύρο Παπαδόπουλο, οι πρώτες εικόνες δείχνουν όχι μόνο πως θα καθηλώσει το κοινό αλλά και ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες ξένες παραγωγές του είδους. «Είναι τόσες οι ανατροπές και [πρόκειται για] μια σειρά που θα κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού από την αρχή μέχρι το τέλος», δήλωσε η Φωτεινή Μπαξεβάνη  στην εκπομπή Στούντιο 4. Μεγάλο κομμάτι της πλοκής λαμβάνει χώρα σε ένα σχολείο, συνεπώς συμμετέχουν και αρκετοί νέοι ηθοποιοί, που μαζί με βετεράνους του χώρου, όπως οι Έμιλυ Κολιανδρή, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και Τάσος Γιαννόπουλος, έχουν ως όραμα να αναδείξουν το θάρρος της νέας γενιάς, τις δυσκολίες αλλά και τους πειρασμούς της σύγχρονης ζωής, και να μας κάνουν να αναλογιστούμε τι απέγινε η ανθρωπιά μας όταν γύρω μας όλα αλλάζουν. «Θα είναι μια σειρά που θα προβάλλει ωμά τα πράγματα και το πως είναι αυτή την στιγμή στην χώρα μας», δήλωσε σε συνέντευξή της η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Κάνε ότι κοιμάσαι – Η νέα καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες παραγωγές-2

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν χαρισματικό καθηγητή Λυκείου (Σπύρος Παπαδόπουλος) που βλέπει την ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς (Έμιλυ Κολιανδρή). Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Κάνε ότι κοιμάσαι – Η νέα καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες παραγωγές-3

«Νόμιζα ότι είναι adaptation από μια ξένη επιτυχία», δήλωσε στην εκπομπή Στούντιο 4 ο Σπύρος Παπαδόπουλος, «το ότι το έβγαλε όλο αυτό ο Σκαραγκάς από το κεφάλι του είναι πολύ σημαντικό». Πράγματι το γεγονός ότι αποτελεί μια αμιγώς ελληνική προσπάθεια, η οποία μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση σίγουρα δεν είναι κάτι αμελητέο. Το Κάνε ότι Κοιμάσαι κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 22:00 με διπλό επεισόδιο στην ΕΡΤ1, αλλά την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στην πλατφόρμα του ertflix θα ανέβει το πρώτο επεισόδιο της σειράς σε avant premiere, και θα είναι διαθέσιμο από τις 12:00 το πρωί έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα. Η σειρά θα συνεχίσει να προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22:00 με διπλό επεισόδιο, και έχει όλα τα φόντα να γίνει η νέα μας συνήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή