To «The Crown» στον θρόνο του Netflix

To «The Crown» στον θρόνο του Netflix

Ο πέμπτος κύκλος της σειράς που αφηγείται την ιστορία του παλατιού στριμαρίστηκε για 107 εκατομμύρια ώρες στη Βρετανία τις πρώτες 5 μέρες κυκλοφορίας του και έφτασε στο νο. 1 σε 37 χώρες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς, με πολλούς να θεωρούν το «The Crown» όχι μόνο μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, αλλά και μία από τις καλύτερες που γυρίστηκαν ποτέ. 

Κι αν η δημοφιλία της σειράς που ακολουθεί το παλάτι στα χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ ήταν ήδη μεγάλη, αυξήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον θάνατο της βασίλισσας στις 8 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, οι τηλεθεατές έσπευσαν τόσο να (ξανα)δουν τα επεισόδια των 4 πρώτων κύκλων, που σε πολλές περιπτώσεις, η σειρά φιγούραρε και πάλι στα τοπικά Top 10 του Netflix. 

Παρόμοια κατακόρυφη πορεία ακολούθησε και η πέμπτη σεζόν του «The Crown» που βγήκε στο Netflix στις 9 Νοεμβρίου. 

Για την ακρίβεια, η σειρά του Πίτερ Μόργκαν τις πρώτες 5 ημέρες κυκλοφορίας του στριμαρίστηκε για 107.39 εκατομμύρια ώρες, σκαρφαλώνοντας έτσι στο νο 1 του βρετανικού top 10 του Netflix.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο νέος κύκλος της σειράς βρέθηκε επίσης στην κορυφή του top 10 της streaming πλατφόρμας σε 37 συνολικά χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα). 

Ο πέμπτος κύκλος του «The Crown» αφηγείται τα γεγονότα της δεκαετίας του ‘90, μια ταραχώδη εποχή για το παλάτι, μιας και μεταξύ άλλων περιελάμβανε μία μεγάλη πυρκαγιά στο κάστρο του Γουίνδσορ, πολλές ανακατατάξεις σε βασιλικά ζευγάρια που οδήγησαν την Ελισάβετ να χαρακτηρίσει το 1992 «annus horribilis», αλλά και το μοιραίο τροχαίο της Νταϊάνα. 

Με πληροφορίες από το Variety. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή