«Mindhunter»: Είναι επίσημο, δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν – Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Φίντσερ

«Mindhunter»: Είναι επίσημο, δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν – Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Φίντσερ

Σε νέα του συνέντευξη, ο Φίντσερ αναφέρεται στο διαβόητο οικονομικό μοντέλο της streaming υπηρεσίας ως τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν του τηλεοπτικού αυτού πρότζεκτ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που είδαμε τους πράκτορες του FBI Χόλντεν Φορντ (Τζόναθαν Γκροφ) και Μπιλ Τεντς (Χολτ ΜακΚόλανι) να βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποια σύνθετη υπόθεση και αδίστακτους κατά συρροή δολοφόνους. 

Κι ενώ στα χρόνια που μεσολάβησαν από το φινάλε της δεύτερης σεζόν, πολλοί θαυμαστές της σειράς του Ντέιβιντ Φίντσερ «Mindhunter» σε παραγωγή του Netflix ήλπιζαν για συνέχεια της ιστορίας, πλέον επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος επεισοδίων. 

Σε νέα του συνέντευξη, ο Φίντσερ αναφέρεται στο διαβόητο οικονομικό μοντέλο της streaming υπηρεσίας ως τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν του τηλεοπτικού αυτού πρότζεκτ. 

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τις δύο πρώτες σεζόν. Αλλά πρόκειται για μια πολύ ακριβή σειρά και, «στα μάτια» του Netflix, δεν προσελκύσαμε ικανοποιητικό κοινό ώστε να δικαιολογήσουμε μια τέτοια επένδυση», είπε ο σκηνοθέτης στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche. «Δεν τους κατηγορώ, πήραν ρίσκο για να υλοποιήσουν τα σχέδια, μου έδωσαν την ελευθερία να διαμορφώσω χαρακτήρες όπως ήθελα και μου επέτρεψαν να προχωρήσω σε νέα μονοπάτια όσον αφορά τον The Killer. Είναι ευλογία να μπορώ να συνεργάζομαι με τολμηρούς ανθρώπους». 

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Φίντσερ αποκάλυψε ότι η επαγγελματική εξουθένωση ήταν ακόμα ένας λόγος για να κάνει ένα βήμα πίσω στο «Mindhunter». Εξηγεί: «Γυρίσαμε την πρώτη σεζόν της σειράς χωρίς δημιουργό, με εμένα να αντικαθιστώ σε εβδομαδιαία βάση. Αρχίσαμε να λαμβάνουμε σενάρια για τη δεύτερη σεζόν και κατέληξα να επιβλέπω αυτό που έγραφε και να αποφασίζω αν μου άρεσε ή όχι. Οπότε το πετάξαμε και ξεκινήσαμε από την αρχή», έλεγε το 2020 στον ιστότοπο Vulture. Και συμπλήρωσε: «Είναι εργασία 90 ωρών την εβδομάδα. Απορροφάει τα πάντα στη ζωή σου. Οταν τελείωσα, ήμουν εξουθενωμένος και είπα ότι “δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα τώρα να κάνω μια τρίτη σεζόν”».

Αλλά ακόμα και τότε, μιλούσε για το οικονομικό θέμα, γνωρίζοντας ότι «για την τηλεθέαση που είχε, ήταν μια ακριβή σειρά». Ίσως το Netflix να είχε δώσει το «πράσινο φως» για έναν νέο κύκλο επεισοδίων αν χαμήλωνε το κόστος παραγωγής, «αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα γυρνούσαμε τη σειρά για λιγότερα χρήματα από αυτά της δεύτερης σεζόν». 

Με πληροφορίες από το IndieWire

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή