Το Netflix εγκαταλείπει την υπηρεσία ενοικίασης DVD

Το Netflix εγκαταλείπει την υπηρεσία ενοικίασης DVD

Τα DVD «άνοιξαν το δρόμο για τη μετάβαση στο streaming», δήλωσε στο blog ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Netflix θα αποστείλει τους τελευταίους κόκκινους φακέλους με DVD τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τερματίζοντας 25 χρόνια της υπηρεσίας ενοικίασης στους συνδρομητές.

Η υπηρεσία streaming ανέφερε σε ανάρτησή της ότι τα DVD άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παρακολουθούν περιεχόμενο στο σπίτι, καθώς τους προσφέρονται επιλογές και έλεγχος για το τι σειρές και ταινίες παρακολουθούν.

Τα DVD που απέστειλε η πλατφόρμα «άνοιξαν το δρόμο για τη μετάβαση στο streaming», δήλωσε στο blog ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος. 

«Στόχος μας ήταν πάντα να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για τα μέλη μας, αλλά καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να συρρικνώνεται, αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο», δήλωσε ο κ. Σαράντος. Η εταιρεία θα κλείσει την ιστοσελίδα dvd.netflix.com αργότερα μέσα στο έτος.

Η Netflix αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αργότερα την Τρίτη.

Στην «εμβρυακή» της μορφή, τότε που η εταιρία έστελνε στους πελάτες τα DVD της επιλογής τους σε κόκκινους φακέλους μέσω ταχυδρομείου, κατάφερε να κερδίσει 239.000 συνδρομητές μόνο τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Ουσιαστικά, οι χρήστες έφτιαχναν μία λίστα με ταινίες που ήθελαν να δουν στο Netlfix.com και η εταιρεία τους έστελνε την επόμενη ταινία της λίστα τους μόλις εκείνοι επέστρεφαν το προηγούμενο DVD. Με αυτό το μοντέλο, οι συνδρομητές μπορούσαν να κρατήσουν την κάθε ταινία όσο ήθελαν, χωρίς να χρεώνονται παραπάνω από τη μηνιαία συνδρομή τους.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή