Κυνήγι αναβίωσης τηλεπαιχνιδιών

Κυνήγι αναβίωσης τηλεπαιχνιδιών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλοτε έξυπνα, άλλοτε ευκολονόητα, κυρίως διασκεδαστικά, με φανατικό κοινό, έχουν γράψει ιστορία την περίοδο της μονοκρατορίας της ΕΡΤ, αλλά και κατά την άνθηση της ιδιωτικής τηλεόρασης στα ’90s και ’00s. Μπορεί στην Ελλάδα της ανεργίας του 28%, η ερώτηση «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» του δημοφιλέστερου τηλεπαιχνιδιού των τελευταίων ετών να μοιάζει ρητορική, αφού δεν θα ήταν δυνατόν να καλυφθεί από κάποια εταιρεία παραγωγής. Ωστόσο, ο Alpha εξασφάλισε τα δικαιώματα και θα προβάλει την ελληνική εκδοχή ενός γνωστού τηλεπαιχνιδιού στις ΗΠΑ, που αποφέρει κέρδη, του «Family Feud», που άρχισε το 1976, παίχτηκε σε 54 χώρες και αναβίωσε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας εκ νέου το παγκόσμιο κοινό. Το παιχνίδι, που θα δούμε με τον τίτλο «Ακου τι είπαν!», από τις 17 Μαρτίου και καθημερινά, πριν από το κεντρικό δελτίο του καναλιού, στις 17.45, θα παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος («Fort Boyard», «Deal»). Πρόκειται για μια αναμέτρηση ή, αν προτιμάτε, μια κόντρα ανάμεσα σε δύο 5μελείς οικογένειες ή 5μελείς παρέες. Θέτοντας τη γνωστή ερώτηση-σπαζοκεφαλιά, «Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις…» θα δίνει το σύνθημα για απαντήσεις που αρκετές φορές θα κάνουν τους τηλεθεατές να λένε «άκου τι είπαν»!

Σε αυτό το νέο τηλεπαιχνίδι δεν κάνει τη διαφορά η αντικειμενική γνώση, αλλά η κοινή λογική, η φαντασία και ενίοτε το χιούμορ, που βοηθούν τον εκάστοτε παίκτη να τρυπώσει στο μυαλό των εκατό που απάντησαν στην ερώτηση και να βρει τις δημοφιλέστερες απαντήσεις. Για παράδειγμα, ποιος νομίζετε ότι είναι ο celebrity με τον οποίο θα ήθελε κάποιος να δειπνήσει; Ενόψει της πρεμιέρας του τηλεπαιχνιδιού, ο Χρήστος Φερεντίνος είπε ότι «οι λέξεις-κλειδιά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι είναι χιούμορ, γνώσεις, αυτοσαρκασμός, ομαδικότητα, ταχύτητα, αφασία, γέλιο, αγωνία». Επίσης, «ότι βασίζεται στην παρέα. Παίζουν παρέες και κάνουν τον τηλεθεατή, ακόμη και αν είναι μόνος του, παρέα τους». Κάθε μέρα, η νικήτρια παρέα θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μέχρι 5.000 ευρώ, αλλά και να περάσει στον τελικό για να διεκδικήσει 15.000 ευρώ! Τα γυρίσματα αρχίζουν τις επόμενες ημέρες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πριν ακόμη βγει στον αέρα το διαφημιστικό τρέιλερ για τις δηλώσεις συμμετοχής, έχει… πάρει φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο του Alpha όπου καλούν οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή