Επεκτείνεται η συνεργασία ΣΚΑΪ – Deutsche Welle

Επεκτείνεται η συνεργασία ΣΚΑΪ – Deutsche Welle

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν και τώρα θυμάμαι τα βράδια στην περίοδο της δικτατορίας που «διψώντας» για ενημέρωση από μια ελεύθερη φωνή, συντονιζόμαστε στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle. Πενήντα χρόνια από την πρώτη ελληνική εκπομπή της στις 13 Απριλίου του 1964, η Deutsche Welle παραμένει μια σημαντική φωνή στη Γερμανία που μπορεί να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας ένθεν και ένθεν.

Την επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας τους αποφάσισαν ο όμιλος ΣΚΑΪ και η Deutsche Welle. Σε συνάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου του ΣΚΑΪ, κ. Ιωάννη Αλαφούζου, και του γενικού διευθυντή της Deutsche Welle, κ. Peter Limbourg, αποφασίστηκε πως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα αναμεταδίδει στα ελληνικά την εκπομπή της Deutsche Welle «European Journal TV magazine». Η εκπομπή, που ασχολείται με θέματα από την ευρωπαϊκή ειδησεογραφία σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτιστικό επίπεδο, θα προβάλλεται από το τέλος του 2014.

Με την ευκαιρία της πεντηκοστής επετείου του προγράμματος της Deutsche Welle στα ελληνικά, ο κ. Limbourg επεσήμανε ότι «η Deutsche Welle είναι ένα ζωντανό σύμβολο για τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών». Χάρη στην τεχνογνωσία της στα ελληνικά θέματα, η Deutsche Welle βλέπει τον εαυτό της ως ένα θεσμό που μπορεί επίσης να κάνει πιο κατανοητή την κατάσταση της Ελλάδας στη Γερμανία: «Το πρόγραμμα της Deutsche Welle στα ελληνικά θα συνεχίσει να είναι πολύ σημαντικό» κατέληξε. Ηδη, η Deutsche Welle παρουσιάζει τις γερμανικές απόψεις σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα, ζωντανά, σε βραδινή ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Επίσης καθημερινά, στη μία το μεσημέρι, η Deutsche Welle μεταδίδει ένα δεκάλεπτο ειδησεογραφικό πρόγραμμα στα ελληνικά, το οποίο αναμεταδίδουν σαράντα και πλέον ραδιοφωνικοί σταθμοί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος ΣΚΑΪ είναι βασικός συνεργάτης της Deutsche Welle στην Αθήνα από το 1990, μέσω του ΣΚΑΪ 100,3. Από το 2001 και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ άρχισε τις live ανταποκρίσεις με το ελληνικό τμήμα της Deutsche Welle σε ωριαία βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή