Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε την Ελλάδα;

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε την Ελλάδα;

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ξεκαρδιστικό διαφημιστικό του τρέιλερ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον για την πρεμιέρα. Το νέο τηλεπαιχνίδι «Ελλάδα σ’ αγαπώ», με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου, αρχίζει σήμερα, στις 21.15, στο Mega.

Βασισμένο σε ένα ολλανδικό κόνσεπτ, το «I love my country», με δημιουργό και εμπνευστή τον Τζον ντε Μολ («Big Brother», «Deal o no deal», «The Voice») προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία το 2008. Από τότε έχει αγοραστεί από αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες οι Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, όπου παρουσιάστηκε και σε φολκλόρ εκδοχές. Στην Ελλάδα αρχικά τα δικαιώματα είχε αποκτήσει ο Alpha.

«Ακρως διασκεδαστικό» όπως επισημαίνουν οι συντελεστές του, «με πειράγματα, τραγούδια, γέλια, αστεία, μας ταξιδεύει στη χώρα μας και μας δίνει ένα εκατομμύριο λόγους για να την αγαπάμε». Παίζεται ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες με παίκτες από τον χώρο του θεάματος, του αθλητισμού, της μόδας κ.ο.κ. που έχουν ένθερμους υποστηρικτές από το κοινό, το οποίο θα βρίσκεται στο στούντιο και χωρίζεται στα δύο για να τους υποστηρίξει.

Οι αρχηγοί των ομάδων, Σωτήρης Καλυβάτσης και Σάββας Πούμπουρας, κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν τους συμπαίκτες τους και την κερκίδα που τους υποστηρίζει στη νίκη. Ενεργό ρόλο στο παιχνίδι έχει και η ορχήστρα που υπάρχει στο στούντιο. Κάθε λογής ερωτήσεις που αφορούν την Ελλάδα περιμένουν απαντήσεις: Γεωγραφία, ορθογραφία, μουσική, γευσιγνωσία, τοπικές διάλεκτοι, κινηματογράφος, τηλεόραση είναι στο μενού του παιχνιδιού.

Στην πρεμιέρα του «Ελλάδα σ΄αγαπώ», η Βασιλική Τρουφάκου, ο Κώστα Δόξας και ο Κώστας Αποστολάκης με αρχηγό τον Σωτήρη Καλυβάτση παίζουν εναντίον της Ελευθερίας Ελευθερίου, του Λάμπρου Φισφή, του Κώστα Φραγκολιά και του αρχηγού τους Σάββα Πούμπουρα. Οσο για το έπαθλο; Η νικήτρια ομάδα κερδίζει για λογαριασμό της κερκίδας που την υποστηρίζει ελληνικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς. Ενα πρόγραμμα που έχει σκοπό να κάνει τους τηλεθεατές να περάσουν καλά, να γελάσουν, αλλά και να μάθουν περισσότερα για τη χώρα μας. Εσείς, πόσο καλά γνωρίζετε την Ελλάδα;

Η παραγωγή είναι της On Noir Productions και η σκηνοθεσία του Πάνου Γεωργίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή