Κολλημένοι στην TV για τις εξελίξεις

Κολλημένοι στην TV για τις εξελίξεις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως είναι φυσικό, ξενυχτήσαμε και την περασμένη Τετάρτη, ημέρα της ψηφοφορίας της πρώτης δέσμης μέτρων της συμφωνίας και των προαπαιτουμένων στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την ψηφοφορία στα έξι κανάλια που τη μετέδωσαν απευθείας. Η πλειονότητα συντονίστηκε από την έναρξη της συνεδρίασης σε Mega (557.000 και 16,6%), ΕΡΤ1 (471.000 και 14,5%) και ΣΚΑΪ (375.000 και 11,3%), εμπιστευόμενοι τα κανάλια που μέσα από ενημερωτικούς μαραθωνίους κατέγραψαν τις ραγδαίες εξελίξεις από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και εντεύθεν.

Υψηλά νούμερα έπιασε την Τρίτη 14/7 και η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ1. Σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατές (957.000 άτομα) την παρακολούθησαν, ενώ το μέσο μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών, που ήταν 27%, άγγιξε το 37% στους άνδρες 45-64 ετών και το 25,9% στις συνομήλικές τους, το 31,3% στους άνδρες 25-44 ετών και το 29,1% στις γυναίκες ίδιας ηλικίας, το 28,8% στους άνδρες άνω των 65 ετών και το 19,5% στις συνομήλικές τους και το 22,6% στους νεαρούς 15-24 ετών και το 16,9% στις νεαρές.

Κατά τα λοιπά, ενώ θολό παραμένει το τηλεοπτικό τοπίο ενόψει της νέας σεζόν, νέες, αλλά και γνωστές από τα παλιά εκπομπές κάνουν την εμφάνισή τους. Από την ΕΡΤ2 επανακάμπτει το «Art ΕΡΤ» με νέο παρουσιαστή τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο. Στην εκπομπή, που θα προβάλλεται από τη Δευτέρα καθημερινά, στις 14.30, έχουν θέση το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική, ο χορός, το βιβλίο, τα εικαστικά, αλλά και η γαστρονομία, τα φεστιβάλ και οι ποικίλες πολιτιστικές δράσεις από όλη τη χώρα. Παράλληλα, ο Σπύρος Χαριτάτος αναλαμβάνει τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό στα χρόνια της κρίσης, μετατρέποντας σε αυτόνομη εκπομπή μία ενότητα της «Πρωινής ενημέρωσης Alpha». Η εκπομπή «Ανειδίκευτος εργάτης», που αρχίζει το Σάββατο 25/7, στις 14.00, μας γνωρίζει επαγγέλματα όπου οι ευκαιρίες υπάρχουν ακόμη. Για μία ημέρα ο Σπ. Χαριτάτος γίνεται υπάλληλος καθαριότητας, ζαχαροπλάστης, υλοτόμος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε σουβλατζίδικο, σε αλιευτικό, σε ναυπηγείο ως «Ανειδίκευτος εργάτης» και μας δείχνει την εμπειρία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή