Στην ΕΡΤ 2 καταφθάνει ο «Mr Selfridge»

Στην ΕΡΤ 2 καταφθάνει ο «Mr Selfridge»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των καλών βραβευμένων τηλεοπτικών σειρών. Η ΕΡΤ μετά τον «Πύργο του Ντάουντον» εξασφάλισε και θα μεταδώσει μέσω της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα στις 20.00, μία ακόμη υπερπαραγωγή του ITV, τη σειρά εποχής «Mr Selfridge», που χαρτογραφεί την αστική κοινωνία των αρχών του περασμένου αιώνα μέσα από την πολυτάραχη ζωή του Αμερικανού επιχειρηματία Χάρι Γκόρντον Σέλφριτζ, ιδρυτή του περίφημου λονδρέζικου πολυκαταστήματος Selfridges. Βασισμένη στο βιβλίο της Lindy Woodhead «Shopping, Seduction and Mr Selfridge», η σειρά διασκευάστηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Αντριου Ντέιβις, που αν και γοητευμένος από την προσωπικότητα του οραματιστή μίστερ Σέλφριτζ, δεν περιορίζει την πλοκή στον πρωταγωνιστή. Με την πένα του δίνει ζωή σε ήρωες που συνθέτουν το παζλ μιας ταξικής κοινωνίας που επαναπροσδιορίζει τις «κόκκινες γραμμές» της, από τα δικαιώματα των εργαζομένων μέχρι τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών. Αλλωστε, είμαστε στην αυγή του 20ού αιώνα, η οικονομική εξουσία αλλάζει χέρια, η χειραφέτηση διεκδικεί δικαίωμα και στην ψήφο και στη μόδα. Η σειρά έχει μεταδοθεί και μεταδίδεται σε 150 χώρες, ενώ η παραγωγή κάθε επεισοδίου στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες. Ολα αρχίζουν όταν το 1908 ο επιτυχημένος έμπορος από το Σικάγο Χάρι Σέλφριτζ φθάνει στο Λονδίνο, με το όνειρο να κατακτήσει την παραδοσιακή αγορά της Oxford Street… Πρωταγωνιστούν οι Τζέρεμι Πίβεν («Entourage», «Rocknrolla»), Φράνσις Ο’ Κόνορ, Γκρεγκορί Φιτουσί, Κάθριν Κέλι, Αϊσλινγκ Λόφτους. 

Στον ιστότοπο της ΕΡΤ (www.ert.gr) θα λειτουργήσει micro-site, που θα φιλοξενεί κάθε επεισόδιο δύο ώρες έπειτα από τη μετάδοσή του και θα παραμένει στη διάθεση των τηλεθεατών-χρηστών επί 14 ημέρες.

Επιπλέον, από σήμερα και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 19.00, η ΕΡΤ 1, υπό τον γενικό τίτλο «Κλασικοί ντετέκτιβ», επαναλαμβάνει δύο διάσημες αστυνομικές σειρές: τον μοντέρνο «Sherlock», με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάρτιν Φρίμαν, και τις εμπνευσμένες από τα βιβλία της Αγκαθα Κρίστι «Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό», με τον Ντέιβιντ Σάτσετ. Επίσης, από την Τετάρτη, η ΕΡΤ 3 θα μεταδώσει στις 23.00, μια βραβευμένη μεταφορά της ρωσικής σειράς «Ο ηλίθιος», με τον Γεβγένι Μιρόνοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή