«Επιδρομή» των Vikings στον ΣΚΑΪ

«Επιδρομή» των Vikings στον ΣΚΑΪ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στις ακτές της Αγγλίας και της Γαλλίας, στα τέλη του 8ου αιώνα, οι Vikings κέρδισαν τη φήμη ενός λαού σκληροτράχηλου, αιμοδιψούς και πάνω απ’ όλα μυστηριώδους. Κατακτητές, πολεμιστές, αλλά και έμποροι και εξερευνητές, δεν δείλιασαν ποτέ μπροστά σε καμία θανάσιμη πρόκληση. Την ιστορία τους αφηγείται η εμπνευσμένη από τον διάσημο, για τους Σκανδιναβούς, μύθο του βασιλιά των Vikings Ράγκναρ Λόθμπροκ και υποψήφια για πέντε βραβεία Emmy ομότιτλη παραγωγή της MGM, που θα προβάλλει σε πρώτη προβολή Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 23.15, ο ΣΚΑΪ.

Παρακολουθούμε την ταραχώδη ιστορία του Ράγκναρ, ο οποίος ξεκίνησε από αγρότης στη σκανδιναβική χερσόνησο τον 8ο αιώνα για να εξελιχθεί σε μάστιγα της Αγγλίας και της Γαλλίας. Ο Ράγκναρ Λόθμπροκ, τον οποίο υποδύεται με πειστικότητα ο Αυστραλός Τράβις Φίμελ, πρώην μοντέλο του Κάλβιν Κλάιν, είναι ένας νεαρός αγρότης που διψάει για περιπέτεια. Ο μεγαλύτερος πόθος του είναι να εξερευνήσει και να λαφυραγωγήσει νέες, άγνωστες περιοχές της Ανατολής. Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι είναι μακρινός απόγονος του νορβηγικού θεού Οντιν, θεού του πολέμου, αλλά και της ποίησης, της μουσικής και της μαγείας.

Φιλοπερίεργος και πολεμοχαρής, ο Ράγκναρ θα αποδειχθεί άξιος εκπρόσωπος ενός συναρπαστικού πολιτισμού που μαγνητίζει. Για να μπορέσει όμως να πραγματοποιήσει το όνειρό του, θα πρέπει πρώτα να πείσει τον αρχηγό της φυλής του, που ερμηνεύει ο Γκάμπριελ Μπερν, να τον ακολουθήσει σ’ ένα παράτολμο σχέδιο. Συμπρωταγωνιστούν οι Κλάιβ Στάντεν, Κάθριν Γουίνικ, Τζέσλιν Γκίλσινγκ, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Μάικλ Χιρστ («The Tudors», «Elizabeth» και «Elizabeth: η χρυσή εποχή»). Ανάμεσα στους παραγωγούς της σειράς είναι και ο Τζέιμς Φλιν, παραγωγός των «Tudors» και «Borgias».

Μια καλοφτιαγμένη ιστορική σειρά εποχής, που με γρήγορο ρυθμό, στέρεους χαρακτήρες, εντυπωσιακά γυρίσματα στην Ιρλανδία, θεαματικές μάχες, συμμαχίες και προδοσίες που σε πιάνουν εξαπίνης, ωμή βία, αλλά και στιγμές από την καθημερινή ζωή πολεμιστών και γυναικών στα διαλείμματα από τις κατακτήσεις, καταφέρνει να σε βάλει στην εποχή. Μπορεί να μη συγκρίνεται με το «Game of Τhrones», αλλά θα κολλήσετε στη μικρή οθόνη για τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή