Μια σειρά με ένα δυνατό θέμα, τον αυτισμό

Μια σειρά με ένα δυνατό θέμα, τον αυτισμό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρέιλερ της βασισμένης στο σίριαλ «The A world» («Μια λέξη από Α») της Ισραηλινής Keshet, που προβλήθηκε και από το BBC, «Η λέξη που δεν λες», μας έκανε να κολλήσουμε στη μικρή οθόνη. Η σειρά, που κάνει πρεμιέρα στον Alpha την Τρίτη 25/10, στις 21.50, σε σκηνοθεσία του γνωστού στο ευρύ κοινό από «Το νησί» Θοδωρή Παπαδουλάκη, πραγματεύεται ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα, αυτό του αυτισμού. Ο σκηνοθέτης και η Κατερίνα Γιαννάκου («Γοργόνες», «Κούκλες»), που υπογράφει τη διασκευή σεναρίου, προκειμένου να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούσαν το θέμα, ενημερώθηκαν από ειδικούς, ενώ πραγματοποίησαν πολλές συζητήσεις με τους ηθοποιούς. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό κοντά στα Χανιά. Ολα αρχίζουν σε μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλια του 7χρονου Παυλή, που οι γονείς του Ελένη και Γιάννης θεωρούν μουσική διάνοια, καθώς ξέρει όλα τα τραγούδια που αρέσουν στον πατέρα του, δεν αποχωρίζεται τα ακουστικά του, απομονώνεται και ακούει συνέχεια μουσική. Τις συνήθειές του παρατηρούν και ερμηνεύουν διαφορετικά οι θείος του Βασίλης και κυρίως η γυναίκα του Ιωάννα, η οποία επιμένει πως κάτι τρέχει με τον μικρό. Ο Παύλος ο παππούς αποφασίζει να δει τι συμβαίνει και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με την αλήθεια: τον αυτισμό του γιου της. Αφού περάσουν όλα τα στάδια της άρνησης, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα δικά τους προβλήματα επικοινωνίας, θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσουν, γνωρίζοντας από την αρχή το παιδί. Οι νέες συνθήκες θα τους κάνουν να αναρωτηθούν πού βρίσκεται η πραγματική επικοινωνία (αρκούν οι λέξεις;) και να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει ευτυχία και αγάπη. Τελικά, πόση δύναμη θέλει για να αποδεχθείς ότι βεβαιότητες δεν υπάρχουν, ότι η ζωή σου μπορεί να ανατραπεί; Εντέλει αυτή η αλλαγή μήπως μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανοιχτούς δρόμους;

Παίζουν οι Μαρία Πρωτόπαππα, Βασίλης Μπισμπίκης, Μάξιμος Μουμούρης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νεφέλη Κουρή, Γιάννα Κανελλοπούλου, Αργύρης Ξάφης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Ψάλτη, Δήμητρα Σιγάλα, Ντέμπορα Οντόγκ, ο μικρός Γιώργος Στεντούμης και στον ρόλο του παππού ο Δημήτρης Καταλειφός. Μια σειρά με ένα δυνατό, σύγχρονο θέμα, άξιους συντελεστές και εξαίρετο δυναμικό ηθοποιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT