ΑΑΔΕ: Πόσοι έκαναν φορολογική δήλωση φέτος

ΑΑΔΕ: Πόσοι έκαναν φορολογική δήλωση φέτος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλότερος ήταν ο φετινός αριθμός των υποβληθέντων εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πιο συγκεκριμένα, φέτος υποβλήθηκαν 8,827 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, καθώς και 617.268 τροποποιητικές (σ.σ. δηλώσεις). Οι αντίστοιχοι αριθμοί το 2019 ανέρχονταν σε 8,791 εκατ. δηλώσεις και 438.008 τροποποιητικές.

Εξ αυτών, οι 4,545 εκατ. ήταν μηδενικές, οι 3,189 εκατ. χρεωστικές και οι 1,086 εκατ. πιστωτικές, με το συνολικό ποσό των χρεωστικών να κυμαίνεται σε 3,331 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, οι φορολογικές δηλώσεις αρίθμησαν σε 275.503 έναντι 261.412 το προηγούμενο έτος. Οι 59.983 ήταν μηδενικές, οι 188.651 χρεωστικές και οι 26.873 πιστωτικές, με το συνολικό ποσό των χρεωστικών να ανέρχεται σε 2,393 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ παραμένει ανοιχτή για όσους θέλουν να υποβάλλουν τροποποιητικές ή εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έσπευσε να ευχαριστήσει «το σύνολο των φορολογουμένων και των λογιστών φοροτεχνικών, που μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία ανταποκρίθηκαν με συνέπεια σε αυτή τους την υποχρέωση».

«Προσωπικά, δεσμεύομαι ότι κάθε χρόνο η διαδικασία θα γίνεται ευκολότερη, απλούστερη και ταχύτερη, πάντα στον προσανατολισμό της ΑΑΔΕ, που είναι να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή