Καφές και σνακ στο Λονδίνο με μηνιαία συνδρομή

Καφές και σνακ στο Λονδίνο με μηνιαία συνδρομή

2' 11" χρόνος ανάγνωσης

Οταν δεν πηγαίνει ο Μωάμεθ στο βουνό, τότε υποχρεωτικά πηγαίνει το βουνό – αν δηλαδή έχεις αλυσίδα καφέ και δεν έρχονται πελάτες, τότε πας εσύ σε εκείνους. Στη Βρετανία, όπου η οικονομία χειμάζεται, όπως και σε όλο τον κόσμο, από την πανδημία και ειδικά η εστίαση έχει δεχθεί μείζον χτύπημα, οι εταιρείες με αλυσίδα καφέ και σημείων έτοιμου φαγητού εφευρίσκουν έξυπνες μεθόδους προσέλκυσης πελατών. Η Pret A Manger –με καφέ και σημεία πώλησης σάντουιτς– προσφέρει μία μηνιαία συνδρομή της τάξεως των 20 λιρών ή 26,5 δολαρίων για να μπορεί κανείς να παραγγέλνει έως και πέντε καφέδες ημερησίως, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ευελπιστεί με τη στρατηγική αυτή να ανακτήσει μερίδιο αγοράς, το οποίο χάνει διότι όσοι εργάζονταν κανονικά στο γραφείο, το κατάστημα και την τράπεζα σε μεγάλο ποσοστό το κάνουν από το σπίτι τους πλέον.

Ηδη, η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως θα κατεβάσει ρολά σε 30 από τα καφέ της και θα απολύσει το ένα τρίτο των εργαζομένων της. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο επικεφαλής της Pret A Manger, Πάνος Χρήστου, είπε τα εξής: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι εργαζόμενοι θα εμφανίζονται στο γραφείο τους λιγότερο συχνά από όσο στο παρελθόν. Οπότε κι εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί». Τα σημεία πώλησης σάντουιτς της εταιρείας βρίσκονται στο κέντρο του Λονδίνου, αλλά το 40% των δραστηριοτήτων της συνολικά είναι στα περίχωρα και εκεί η επανάκαμψη στο γραφείο γίνεται ταχύτερα. Επίσης, ο κ. Χρήστου διευκρίνισε ότι ο βραχίονας παράδοσης καφέ και φαγητού κατ’ οίκον γνώρισε μεγάλη άνθηση μέσα στην πανδημία και οι πωλήσεις δεκαπλασιάστηκαν.

Αναφορικά με τη μηνιαία συνδρομή των 20 λιρών τώρα, αυτή λειτουργεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Η διευθύντρια καφέ και συσκευασίας της εταιρείας, Μπράιονι Ρέιβεν, τονίζει ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να πεισθούν οι χρήστες ότι το Ρret A Port είναι εξ ορισμού η επιλογή τους στην καθημερινή ρουτίνα τους, όπως στην τηλεόραση είναι το Netflix. Mε τη συνδρομή μπορεί καθένας να αγοράσει όποιον καφέ ή δροσιστικό ρόφημα θέλει και με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου να κάνει την πληρωμή. Ωστόσο, οφείλει να εμφανιστεί στο κατάστημα για την παραλαβή εντός μισής ώρας, ώστε να αποφευχθεί η χρήση της συνδρομής από τρίτους. Κατά την ειδική στις καταναλωτικές συνήθειες, Κέιτ Χάρντκαστλ, οι 20 λίρες τον μήνα αποτελούν πολύ χαμηλή χρέωση, πράγμα το οποίο δείχνει την απόγνωση του κλάδου να ανακτήσει την πελατεία του και να δημιουργήσει και πάλι το πιστό του κοινό, όπως αναφέρει το BBC. Τέλος, η Pret A Manger ετοιμάζει και άλλες καινοτομίες, όπως το να παρατείνει τις ώρες με τις προσφορές της σε γεύματα και σε παραδόσεις κατ’ οίκον, ενώ έχει ξεκινήσει να πωλεί στην Amazon καφέ ιδιωτικής ετικέτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT