Αγορές: Τι ενισχύει τη λάμψη του αργύρου

Αγορές: Τι ενισχύει τη λάμψη του αργύρου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι επενδυτές πίστεψαν στον άργυρο, σε μία περίοδο κατά την οποία όλα τα βλέμματα της αγοράς ήταν στραμμένα στον χρυσό, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. 

H τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει ενισχυθεί 51% από τις αρχές του έτους, κοντά στα 27 δολάρια η ουγκιά, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου, καθώς όπως εξηγούν στο Bloomberg ειδικοί, αρκετοί επενδυτές στρέφονται σε αυτό ως μία πιο φθηνή επιλογή σε σχέση με τον χρυσό.

Τα εφετινά κέρδη του αργύρου είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα του χρυσού, με τους παράγοντες που ωθούν το ράλι των δύο μετάλλων να είναι ουσιαστικά οι ίδιοι. Η βαθύτατη ύφεση και η έντονη αβεβαιότητα για την επιστροφή της οικονομίας σε προ κρίσεως επίπεδα, η αποδυνάμωση του δολαρίου, η πτώση στις τιμές των ακινήτων και οι επίμονες γεωπολιτικές εντάσεις ωθούν τους επενδυτές στα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια», μεταξύ των οποίων είναι και τα πολύτιμα.   

Ενδεικτικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των επενδυτών που τοποθέτησαν κεφάλαια στο μεγαλύτερο ETF του αργύρου, το iShares (SLV), υπερδιπλασιάστηκε τον μήνα έως τις 13 Αυγούστου.

Πηγή: Bloomberg 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή