Handelsblatt: «Τρύπα» 36 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας

Handelsblatt: «Τρύπα» 36 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τρύπα» στα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας «βλέπει» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αναμένει μείωση των φορο-εισπράξεων κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια εντός της επόμενης πενταετίας (2020-2024).

Μόνο για το 2021, μάλιστα, η «τρύπα» εκτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα πράγματα αναμένεται να αρχίζουν να βελτιώνονται από το 2022 και μετέπειτα.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η απώλεια των φορο-εσόδων οφείλεται στις φορολογικές αλλαγές που εφαρμόζονται, με στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, η οποία επλήγη σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης, συγκαταλέγεται τόσο η αύξηση του επιδόματος παιδιού όσο και η μείωση του φόρου κατανάλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2020, η γερμανική οικονομία παρουσίασε τη βαθύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (2% στο α’ τρίμηνο, 10,1% στο β’ τρίμηνο).

Στο μεταξύ, πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για επιπλέον εκδόσεις κρατικών ομολόγων, ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της γερμανικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή