ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: «Τρύπα» 36 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας

handelsblatt-trypa-36-dis-eyro-sta-forologika-esoda-tis-germanias-561070957

«Τρύπα» στα φορολογικά έσοδα της Γερμανίας «βλέπει» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αναμένει μείωση των φορο-εισπράξεων κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια εντός της επόμενης πενταετίας (2020-2024).

Μόνο για το 2021, μάλιστα, η «τρύπα» εκτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα πράγματα αναμένεται να αρχίζουν να βελτιώνονται από το 2022 και μετέπειτα.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η απώλεια των φορο-εσόδων οφείλεται στις φορολογικές αλλαγές που εφαρμόζονται, με στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, η οποία επλήγη σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης, συγκαταλέγεται τόσο η αύξηση του επιδόματος παιδιού όσο και η μείωση του φόρου κατανάλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2020, η γερμανική οικονομία παρουσίασε τη βαθύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (2% στο α’ τρίμηνο, 10,1% στο β’ τρίμηνο).

Στο μεταξύ, πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για επιπλέον εκδόσεις κρατικών ομολόγων, ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της γερμανικής οικονομίας.