Ζήτημα αποζημιώσεων από τη Folli Follie θέτει η Ενωση Επενδυτών

Ζήτημα αποζημιώσεων από τη Folli Follie θέτει η Ενωση Επενδυτών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτός είναι ο δρόμος, όπως υποστηρίζει η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, για την πλήρη αποζημίωση των επενδυτών που είχαν τοποθετηθεί σε μετοχές και ομόλογα της Folli Follie, ύστερα από την προφυλάκιση των πρώην επικεφαλής της εταιρείας Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσιολούτσου. Ο φορέας, που έχει επικεφαλής τον δικηγόρο Γιάννη Κυριακόπουλο, αναφέρει ότι οι δύο μεγαλομέτοχοι και φερόμενοι ως οι κύριοι υπαίτιοι της μεγαλύτερης εταιρικής απάτης των τελευταίων χρόνων δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν τη συγκάλυψη των ενεργειών και να «συσκοτίζουν τις έρευνες, για παράδειγμα, για την τελική κατάληξη των 479 εκατομμυρίων του δανεισμού που “εξαφανίστηκαν” μυστηριωδώς στην Ασία».

Η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, που σε αντίστοιχες υποθέσεις εταιρικής κακοδιαχείρισης έχει εκπροσωπήσει ομολογιούχους με στόχο τη διεκδίκηση αποζημίωσης, σημειώνει πως ο αρμόδιος εισαγγελέας θα πρέπει να ερευνήσει επιπλέον και την ενδεχόμενη τέλεση σειράς αδικημάτων που διαπράχθηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια όσο η πρώην διοίκηση της Folli Follie παρέμενε ελεύθερη. Οπως δηλαδή η παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και η απόκρυψη ή καταστροφή κρίσιμων στοιχείων.

Το σωματείο, που έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων όσων έχουν επενδύσει σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, αναφέρει ότι στις 31 Δεκεμβρίου τα ταμειακά διαθέσιμα, που διαμορφώνονταν σε 176 εκατ. ευρώ, είναι σήμερα σχεδόν ανύπαρκτα. Γι’ αυτό η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών διερωτάται πού και με ποιο τρόπο δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια μετά τον Μάιο του 2018, οπότε έγινε γνωστή η υπόθεση κακοδιαχείρισης στη Folli Follie ύστερα από τη δημοσιοποίηση της έκθεση του fund QCM.

Με τα δεδομένα αυτά, ο φορέας καλεί μετόχους και ομολογιούχους, που έχουν ζημιωθεί από την κατάρρευση της Folli Follie, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη όχι μόνο κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, αλλά και κατά της εταιρείας, των ορκωτών ελεγκτών και των αναδόχων τραπεζών του εξωτερικού.

Εκτός Ελλάδας, ανάλογη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει από κοινού το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan και η εταιρεία χρηματοδότησης διαιτητικών δικών Omni Bridgeway, έχοντας στραφεί εναντίον ξένης επενδυτικής τράπεζας που ενήργησε το 2017 ως ανάδοχος της έκδοσης ομολόγου της Folli Follie. 

Εν μέσω όλων αυτών, η νέα, διορισμένη από τη Δικαιοσύνη, διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει να φέρει εις πέρας το εγχείρημα της εξυγίανσής της, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή