Αύξηση τζίρου 7,3% για Epsilon Net το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση τζίρου 7,3% για Epsilon Net το πρώτο εξάμηνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, τα μεγέθη της Epsilon Net. Σε ενοποιημένο επίπεδο, η εταιρεία πληροφορικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε χθες, ενίσχυσε το πρώτο εξάμηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, τον κύκλο εργασιών κατά 7,3%, στα 8,45 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας κέρδη προ φόρων της τάξεως των 983.000 ευρώ έναντι 635.000 ευρώ (+55%). Αύξηση σε ποσοστό 54% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ από 650 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) του πρώτου εξαμήνου του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, ανήλθαν σε 1,83 εκατ. ευρώ, έναντι 1,56 εκατ. κατά τη συγκρινόμενη περίοδο του 2019.

Το ποσοστό του μεικτού περιθωρίου κέρδους της Epsilon Net διαμορφώνεται σε 56,8%, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είναι ύψους 15,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 11,1 εκατ. ευρώ.

«Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο όμιλος της Epsilon Net συνεχίζει να καταγράφει σημαντικούς αυξητικούς ρυθμούς κερδοφορίας, με παράλληλη αύξηση τζίρου. Η μεγάλη αισιοδοξία και οι προσδοκίες μας για συνέχιση της αναπτυξιακής μας πορείας την επόμενη περίοδο επιβεβαιώνονται επιπλέον με την πρόσφατη πιστοποίησή μας από την ΑΑΔΕ ως παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που δημιουργεί νέα δεδομένα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και ενισχύει περαιτέρω τη διεύρυνση του πελατολογίου μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος. Για τη χρήση του 2019, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία έχει αποφασίσει τη διανομή μερίσματος συνολικής αξίας 348.694,80 ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή