Κέρδη κατά το α΄ εξάμηνο για Interamerican

Κέρδη κατά το α΄ εξάμηνο για Interamerican

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας και σταθερό παραγωγικό αποτέλεσμα επέδειξε ο όμιλος Interamerican κατά το α΄ εξάμηνο του έτους, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που έπληξε τις αγορές και αποσταθεροποίησε την κανονικότητα. O όμιλος παρουσίασε αύξηση κατά 90,4% των λειτουργικών κερδών πριν από φόρους, στα 13,9 εκατ. ευρώ, έναντι 7,3 εκατ. πέρυσι. 

Μετά την αύξηση των αποθεμάτων και το συνυπολογισμό της ενίσχυσης του αποθέματος ζωής και υγείας του ελέγχου επάρκειας, τα κέρδη προ φόρων περιορίστηκαν στα 10 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιογόνου αποτελέσματος το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Η παραγωγή ασφαλίστρων διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα, με οριακή αύξηση κατά 0,6% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2019 και τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 188,8 εκατ. ευρώ, έναντι 187,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της παραγωγής στις γενικές ασφαλίσεις διαμορφώθηκε στα 108,5 εκατ. ευρώ έναντι 107,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στη ζωή στα 25 εκατ. ευρώ έναντι 25,2 εκατ. ευρώ πέρυσι και στην υγεία στα 55,3 εκατ. ευρώ έναντι 54,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2019.

Το μερίδιο αγοράς της Interamerican ενισχύθηκε από 8,4% σε 8,8%. Βελτιωμένος ήταν και ο δείκτης ζημιών (combined ratio), με τις γενικές ασφαλίσεις να καταγράφουν βελτίωση κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στον κλάδο υγείας βελτιώθηκε κατά 10,3 ποσοστιαίες μονάδες. Η παραγωγική συνεισφορά των δικτύων διανομής της Interamerican –του εταιρικού δικτύου agency, του δικτύου συνεργαζόμενων brokers και της εταιρικής απευθείας ασφάλισης Anytime– είναι ισορροπημένη. Στις θετικές εξελίξεις του α΄ εξαμήνου περιλαμβάνεται και η εξαγορά του χαρτοφυλακίου γενικών ασφαλίσεων του υποκαταστήματος της Prime Insurance στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη φερεγγυότητα, οι εταιρείες του ομίλου υπερκάλυψαν το απαιτούμενο από την ασφαλιστική νομοθεσία ποσοστό φερεγγυότητας, καθώς και το υψηλότερο επίπεδο του 120% που απαιτείται από την εσωτερική πολιτική για την κεφαλαιακή επάρκεια.

Ο δείκτης φερεγγυότητας για την εταιρεία ζημιών ανήλθε στο 206%, για την εταιρεία βοήθειας στο 169% και την εταιρεία ζωής στο 124%.

Τα λειτουργικά κέρδη, σε συνδυασμό με τα ίδια κεφάλαια που ανέρχονται σε 187 εκατ. και το ενεργητικό που φθάνει στο 1,25 δισ. ευρώ, αντανακλούν σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την οικονομική ισχύ και τροφοδοτούν τη σχέση εμπιστοσύνης της Interamerican με τους πελάτες της. Με αφορμή τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Καντώρος επισημαίνει ότι η Interamerican επέδειξε «εξαιρετικά αντανακλαστικά ανταπόκρισης στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται κατά την περίοδο της κρίσης, εφαρμόζοντας ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με λιγότερη ιεραρχία και περισσότερη ομαδική εργασία, υιοθετώντας σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και ευέλικτους τρόπους εργασίας».

Υπογραμμίζεται ότι κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου η Interamerican κατέβαλε σε πελάτες της 111,1 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις, καλύπτοντας 182.945 περιστατικά, ενώ υποστήριξε με υπηρεσίες οδικής και άμεσης ιατρικής βοήθειας 218.338 περιστατικά. Ο όμιλος σε ημερήσια βάση εξυπηρετούσε κατά μέσον όρο 2.205 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή