Η British Airways λαμβάνει «κάθε δυνατό μέτρο» εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα

Η British Airways λαμβάνει «κάθε δυνατό μέτρο» εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η British Airways λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για να ανταπεξέλθει εν όψει του χειμώνα, καθώς οι φόβοι λόγω της πανδημίας εξανεμίζουν τις ελπίδες για επιστροφή της επιβατικής κίνησης στην κανονικότητα, δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας σήμερα.

Ο CEO της British Airways Άλεξ Κρουζ δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η αεροπορική εταιρεία εκτελεί το 25 έως 30% των πτήσεων του κανονικού της προγράμματος, κάτι που έχει οδηγήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Είναι η χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η British Airways στα 100 χρόνια ιστορία της. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επιβίωσή μας» ανέφερε. Όπως επισήμανε, η εταιρεία λαμβάνει «κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσει ότι μπορεί να τα καταφέρει τον χειμώνα». «Δεν βλέπουμε επιστροφή των επιβατών μας βραχυπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Η αεροπορική εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών και συνδικάτων στην Βρετανία για την απόφασή της να απολύσει 13.000 υπαλλήλους και να προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων του προσωπικού της. Ο Κρουζ έχει περικόψει τις απολαβές του κατά το ένα τρίτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή