ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η British Airways λαμβάνει «κάθε δυνατό μέτρο» εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα

i-british-airways-lamvanei-kathe-dynato-metro-en-opsei-enos-dyskoloy-cheimona-561080710

Η British Airways λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για να ανταπεξέλθει εν όψει του χειμώνα, καθώς οι φόβοι λόγω της πανδημίας εξανεμίζουν τις ελπίδες για επιστροφή της επιβατικής κίνησης στην κανονικότητα, δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας σήμερα.

Ο CEO της British Airways Άλεξ Κρουζ δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η αεροπορική εταιρεία εκτελεί το 25 έως 30% των πτήσεων του κανονικού της προγράμματος, κάτι που έχει οδηγήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Είναι η χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η British Airways στα 100 χρόνια ιστορία της. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επιβίωσή μας» ανέφερε. Όπως επισήμανε, η εταιρεία λαμβάνει «κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσει ότι μπορεί να τα καταφέρει τον χειμώνα». «Δεν βλέπουμε επιστροφή των επιβατών μας βραχυπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Η αεροπορική εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών και συνδικάτων στην Βρετανία για την απόφασή της να απολύσει 13.000 υπαλλήλους και να προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων του προσωπικού της. Ο Κρουζ έχει περικόψει τις απολαβές του κατά το ένα τρίτο.