ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακά το 91% των συναλλαγών της Alpha Bank

psifiaka-to-91-ton-synallagon-tis-alpha-bank-561083215

Αποκλειστικά σε ψηφιακό περιβάλλον πραγματοποιούνται πλέον οι περισσότερες συναλλαγές στην Alpha Bank, ως αποτέλεσμα όχι μόνον των αλλαγών που επέφερε η πανδημία αλλά και της στρατηγικής επιλογής της τράπεζας να επενδύσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. 

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2020, το 91% των συνολικών συναλλαγών στην Alpha Bank πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, κέντρα αυτόματων συναλλαγών), ενώ εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 70% κατέγραψε και η χρήση του mobile banking της τράπεζας, εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατ. συνδέσεις. Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Alpha mobile banking αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με πέρυσι και, αντίστοιχα, οι συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν μέσω της υπηρεσίας ήταν υψηλότερες κατά 66% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2019.

Οι συναλλασσόμενοι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τα σημαντικά οφέλη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (ταχύτητα, ευκολία, ασφάλεια) και καθίστανται πλέον «ψηφιακά ενεργοί», προκρίνοντας τα ηλεκτρονικά κανάλια και υπηρεσίες για να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές τους συναλλαγές. Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερες από τις μισές (52,4%) νέες εγγραφές συνδρομητών στο e-banking της Alpha Bank, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά online, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 23,3%. Τεράστια είναι επίσης η ανταπόκριση των καταναλωτών στο Αpple Pay, την πρωτοποριακή υπηρεσία πληρωμών για συσκευές Apple, που πρώτη και μόνη από τις ελληνικές τράπεζες διέθεσε η Alpha Bank τον Απρίλιο του 2020. Μέσα σε πέντε μήνες οι χρήστες της υπηρεσίας ξεπέρασαν τις 65.000, καθώς τα οφέλη της εφαρμογής είναι σημαντικά. Συνδέοντας με το Apple Pay τη χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους Visa και Mastercard της Alpha Bank, οι πελάτες της τράπεζας κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλώς το ρολόι τους.