Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εκπνέει η προθεσμία του τρίτου γύρου- Έρχεται ο τέταρτος

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εκπνέει η προθεσμία του τρίτου γύρου- Έρχεται ο τέταρτος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Προθεσμία έως και τα μεσάνυχτα έχουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση δανείου στο πλαίσιο του τρίτου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, αν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης. Θα ακολουθήσει και τέταρτος γύρος, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος να ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ. 

Μέχρι στιγμής οριστική αίτηση στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου έχουν υποβάλλει περισσότερες από 121.000 επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

Για τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, υπάρχει δυνατότητα να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020 σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία που περιγράφεται στην απόφαση (τουρισμός, εστίαση, εμπόριο κλπ) ή αν στην ίδια κατηγορία ανήκει ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας αλλά τα ακαθάριστα έσοδά της κατά την 20.03.2020 είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.
β) Έχουν την έδρα τους στον δήμο Μεσαπείων και στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων του δήμου Χαλκιδέων, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

Δικαίωμα έχουν επίσης δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και οργανισμοί λιμένων.

Σημειώνεται ότι στον τέταρτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».