Έρχεται «τσουνάμι» πράσινων ομολόγων από την Ε.Ε.

Έρχεται «τσουνάμι» πράσινων ομολόγων από την Ε.Ε.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυναμική στροφή, που επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην «πράσινη» ανάπτυξη, θα συνοδευθεί από ραγδαία αύξηση στην έκδοση των «πράσινων» ομολόγων. Είναι λοιπόν έτοιμοι οι επενδυτές να τα υποδεχθούν με θέρμη; 

Για να χρηματοδοτήσει τα διάφορα project της η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εκδώσει «πράσινο» χρέος έως και 225 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους. Το ποσό αυτό είναι πολύ κοντά στο συνολικό ύψος των «πράσινων» ομολόγων, που εκδόθηκαν πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg τα σχέδια αυτά είναι αναμφίβολα μία μεγάλη νίκη για την αγορά των «πράσινων» ομολόγων- τέσσερις μόλις χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου κρατικού «πράσινου» ομολόγου. Ωστόσο το εάν η προσπάθεια της Ε.Ε. θα στεφθεί από επιτυχία, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εάν τα ομόλογα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον mainstream funds και εκτός Ευρώπης ή θα περιοριστεί η ζήτηση σε ένα μικρό γκρουπ επενδυτών, που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές. 

Προς το παρόν η ζήτηση για «πράσινο» ενεργητικό βαίνει αυξανόμενη, καθώς οι περισσότερες οικονομίες, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις αναζητούν πιο βιώσιμες λύσεις ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή