Εργο για τον ΔΕΣΦΑ αξίας 20,4 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ

Εργο για τον ΔΕΣΦΑ αξίας 20,4 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο ενεργειακό έργο προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της η ΤΕΡΝΑ, θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πρόκειται για σύμβαση αξίας 20,46 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), η οποία αφορά το έργο «Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια και κατασκευή για την αναβάθμιση του Σταθμού Συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία και πενταετής συντήρηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες». Το έργο γίνεται για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ.

Με την προσθήκη του, η ΤΕΡΝΑ συνεχίζει τη σημαντική δυναμική που έχει αναπτύξει φέτος στη συγκεκριμένη κατηγορία έργων, καθώς έχει εξασφαλίσει νέες συμβάσεις συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, από τις αρχές του 2020, η θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει σειρά σημαντικών έργων ενεργειακών υποδομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), στα οποία συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή των σταθμών μετατροπής για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής (σε κοινοπραξία με τη SIEMENS) για λογαριασμό της Αριάδνη Interconnection, η κατασκευή του σταθμού υποδοχής και φόρτωσης βυτιοφόρων ΥΦΑ στον τερματικό σταθμό ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ, η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 15 MW στην Κοζάνη για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και το έργο μίσθωσης φορητών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών ισχύος 23 MW για τον ΑΗΣ Αθερινόλακκου της ΔΕΗ.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η ΤΕΡΝΑ αξιοποιεί στο έπακρο τη σημαντική τεχνογνωσία κι εμπειρία που απέκτησε στον τομέα των ενεργειακών έργων, χάρις και στη συνολική παρουσία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τόσο στον τομέα της παραγωγής κι εμπορίας ενέργειας από θερμικές πηγές ενέργειας (φυσικό αέριο) όσο και στον τομέα των ΑΠΕ (αιολικά πάρκα), μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Το νέο έργο, για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, λεπτομερείς μελέτες και έργα ηλεκτρομηχανολογικής φύσεως και πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για ενσωμάτωση του τρίτου συμπιεστή και της έγχυσης του συμπιεσμένου αερίου στο δίκτυο του ΕΣΜΦΑ, την εκκίνηση και θέση σε λειτουργία του σταθμού, την εκπαίδευση του προσωπικού του ΔΕΣΦΑ, καθώς και την πενταετή συντήρηση του τρίτου συμπιεστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή