ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων

programma-gefyra-paratasi-enos-mina-stin-prothesmia-ypovolis-aitiseon-561098017

Παρατείνεται για ένα μήνα, μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το πρόγραμμα παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα εννέα μηνών.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, το πρόγραμμα κρίνεται επιτυχημένο, καθώς εντός 58 ημερών –από τις 3 Αυγούστου έως τις 29 Σεπτεμβρίου- υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.

«Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα Γέφυρα υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου» προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του COVID-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια».