Συνέχεια στο ράλι για ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Συνέχεια στο ράλι για ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης αναζητούν καταφύγιο οι επενδυτές. Όσοι από αυτούς θέλουν να συνδυάσουν την σχετική ασφάλεια με αποδόσεις στρέφουν μάλιστα το βλέμμα σε ελληνικούς και ιταλικόυς τίτλους. 

Οι τιμές ελληνικών και ιταλικών ομολόγων επιδίδονται σε ράλι τα τελευταία 24ωρα και οι αποδόσεις οδηγούνται ολοένα και χαμηλότερα. Τόσο η Αθήνα όσο και η Ρώμη αναμένεται να εκμεταλλευθούν το φθηνό κόστος δανεισμού για νέα έξοδο στις αγορές. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί σήμερα στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,87%. Με ιστορικό ναδίρ φλερτάρει και η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού, που διαμορφώνεται στο 0,71%. Πτώση δύο μονάδων βάσης καταγράφουν επίσης οι αποδόσεις ισπανικών, πορτογαλικών και γαλλικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, ενώ εκείνη του γερμανικού παραμένει αμετάβλητη στο -0,525%. 

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων όπροβλέπεται να έχει συνέχεια. Τη μεγάλη ώθηση έδωσε η ένταξή τους στο πρόγραμμα PEPP της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και η κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανακάμψης. Χάρη στους παράγοντες αυτούς, αλλά και στο γεγονός ότι οι αποδόσεις τους εξακολουθούν να είναι υψηλότερες σε σχέση με των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης προβάλλουν ως εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή