Ο κορυφαίος σχεδιαστής της Apple εντάχθηκε στο δυναμικό της Airbnb

Ο κορυφαίος σχεδιαστής της Apple εντάχθηκε στο δυναμικό της Airbnb

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέσα στον καιρό της πανδημίας και για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της, η Airbnb, η πλατφόρμα που διασυνδέει ταξιδιώτες και επισκέπτες με ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και κατοικιών, ανακοίνωσε ότι ενέταξε στο δυναμικό της τον μέγα και πολύ Τζόνι Ιβ, τον πρώην σχεδιαστή της Apple ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων έχει λάβει εύσημα και για τη δημιουργία του iPhone. Ο σερ Τζόνι Ιβ είχε υπάρξει στενός συνεργάτης του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, και απασχολείτο ως διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού προσωπικών υπολογιστών, φορητών και έξυπνων κινητών επί σχεδόν 30 χρόνια. Αποχώρησε δε από τον κολοσσό υψηλής τεχνολογίας πέρυσι, ενώ έχει δημιουργήσει και τη δική του εταιρεία σχεδιασμού με την επωνυμία Lovefrom. 

Η Airbnb έκλεισε πολυετές συμβόλαιο τόσο με τον ίδιο όσο και με την εταιρεία του, αποσκοπώντας στην ανανέωση του σχεδιασμού των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και στον εκ νέου σχεδιασμό του ιστοτόπου και της εφαρμογής της – στόχος της, να παρακινήσει τους διστακτικούς λόγω πανδημίας ταξιδιώτες να περιηγηθούν και πάλι στον κόσμο. Σημειωτέον πως ο σερ Τζόνι Ιβ υπήρξε ο ιθύνων νους στη δημιουργία εμβληματικών προϊόντων της Apple και της υψηλής τεχνολογίας της εποχής μας, όπως τα iMac, iPad, Apple Watch και iPhone.

Γεννημένος στο Τσίνγκφορντ του ανατολικού Λονδίνου, σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Νιούκασλ και έλαβε τον τίτλο του ιππότη το 2012 για τις υπηρεσίες του στο σχέδιο και στο επιχειρείν. Εισήλθε στην Apple το 1992 και διοικούσε το τμήμα σχεδιασμού από το 1996 έως το 2019. Ηταν ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο να διασωθεί η εταιρεία και να ορθοποδήσει ξανά στη δεκαετία του 1990. Ανακοινώνοντας τη νέα τους συνεργασία, ο εκτελεστικός διευθυντής της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι δήλωσε ότι ο Τζόνι Ιβ θα συνδράμει και την ανάπτυξη του Δημιουργικού Τμήματος της εταιρείας. Τέλος, ο Τσέσκι ανέφερε ότι ο Ιβ συμμερίζεται τις απόψεις του για την αξία και τη σημασία του σχεδίου και της δημιουργικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή