Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε βαθύ κόκκινο εν όψει των μέτρων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε βαθύ κόκκινο εν όψει των μέτρων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα πτώση άνοιξε με το καλημέρα το χρηματιστήριο Αθηνών, παρασυρόμενο σε ένα καθοδικό σερί και κλείνοντας το μήνα μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για να αναχαιτίσουν τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Ο γενικός δείκτης υποχωρούσε περισσότερο από 2%, στις 550,55 μονάδες, εν μέσω έντονης μεγαβλητότητας, συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία, μετά την πτώση 5% που παρουσίασε στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Οι τράπεζες παραμένουν στο «στόχαστρο» με τον επιμέρους δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 5% και με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με τις απώλειές της να φθάνουν προς στιγμή το 18%. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, συνεχίζονται οι δυνατές εντολές πώλησης, καθώς έχουν εξαφανιστεί το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις δυσκολεύουν αυτή τη στιγμή τη διακοπή της αναζήτησης χαμηλών. 

Το χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, με πολύ πιο έντονη αντίδραση, εν μέσω ολοένα και περισσότερων ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και εν αναμονή των νέων μέτρων που αναμένεται να εξαγγείλει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή