Πτώση 1,4% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Αύγουστο – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Πτώση 1,4% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Αύγουστο – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση 1,4% κατέγραψε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο φέτος τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020 ο ίδιος δείκτης εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 4,5%.

Μείωση 1% κατέγραψε τον Αύγουστο και ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Αντίθετα, ο ίδιος δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020.

Επίσης ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών τον Αύγουστο του 2020, παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου τον Αύγουστο 2020 παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020,.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ετήσια μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών κατά 1,4% τον Αύγουστο προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων -14,6%, Ένδυση – Υπόδηση -1,2%, Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά είδη -0,1%, Μεγάλα καταστήματα τροφίμων 0,7%, Φαρμακευτικά – Καλλυντικά 10,3%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη όγκου, η ετήσια μείωση προήλθε, κυρίως, από τις μεταβολές στις εξής κατηγορίες: Ένδυση – Υπόδηση -3,4%, Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων -3,1%, Μεγάλα καταστήματα τροφίμων -1,0%, Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά είδη 1,7%, Φαρμακευτικά – Καλλυντικά 11,1%.

Πτώση 1,4% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Αύγουστο – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι-1

Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ως προς τον κύκλο εργασιών κατέγραψαν τον Αύγουστο τα πολυκαταστήματα (+11,3%) και τα φαρμακευτικά – καλλυντικά (+10,3%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση κατέγραψαν τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-14,6%) και η ένδυση – υπόδηση (-1,2%).

Ως προς τον όγκο των πωλήσεων τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο τον Αύγουστο είχαν τα πολυκαταστήματα (+11,6%) και τα φαρμακευτικά- καλλυντικά (+11,1%), ενώ στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν η ένδυση – υπόδηση (-3,4%) και τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-3,1%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή